Odbojkaška reprezentacija BiH na pripremama u Sloveniji

Kvalifikacioni turnir za EP u 2015. godine

Odbojkaška reprezentacija BiH na pripremama u Sloveniji

Muška seniorska odbojkaška repzentacija BiH okupila se na pripremama za predstojeće kvalifikacijske turnire (prve runde) za odlazak na Evropsko prvenstvo 2015. godine.

Odbojkaška selekcija BiH će 1. maja u jutarnjim satima otputovati na pripreme u Sloveniju, gdje će se zadržati sedam dana, nakon čega odlazi na turnir u Mađarsku.

Tokom priprema reprezentativci će biti smješteni u sportskom centru Draš u Mariboru, a za vrijeme boravka u Sloveniji planirano je odigravanje  najmanje dvije prijateljske utakmice.

Nakon većeg broja opravdanih i neopravdanih otkaza odbojkaša selektoru Draganu Božiću i njegovom pomoćniku Saidu Hasanbegović odazvalo se 12 odbojkaša.

TEHNIČARI: Šormaz Luka (OK Mladost, Brčko) i Vidović Nemanja (Amical LDCM, Francuska).
PRIMAČI: Aganović Almir (OK Mladost, Brčko), Čendić Jovan (OK Jedinstvo, Brčko), Novokmet Bojan (OK Mladost, Brčko) i Stanić Perica (OK Mladost Kaštela, Hrvatska).
SREDNJI BLOKERI: Ružić Danilo (OK Gacko, Gacko) i Čolo Almir (OK Jedinstvo, Brčko).
KOREKTORI: Radić Dalibor (OK Jedinstvo, Brčko) i Vasić Predrag (Tromso, Norveška).
LIBERO: Janjić Radoslav (OK Jedinstvo, Brčko) i Mehmedović Damir (OK Bosna, Kalesija).

Iz Odbojkaškog savez BiH najavili su da će preuzeti odgovarajuće mjere za sve odbojkaše koji su neopravdano odsustvovali sa priprema naše najbolje odbojkaške selekcije.

Pripreme u Sloveniji su obezbjeđene zahvaljujuči angažovanju selektora/izbornika muške seniorske  odbojkaške reprezentacije, Odbojkaškog saveza Federacije BiH i Odbojkaškog saveza BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.