Odigrane četvrtfinalne utakmice u ženskoj odbojci

UNS liga

Odigrane četvrtfinalne utakmice u ženskoj odbojci

Edmir Škorić

Dana 23. 06. 2012. godine u prostorijama Kulturno-sportskog centra Ilidža sa početkom u 12.00 sati odigrane su četvrtfinalne utakmice u ženskoj odbojci UNSA lige 2012.

Prva utakmica između Građevinskog fakulteta i Prirodno-matematičkog fakulteta nije odigrana zbog nepojavljivanja igračica PMF, te su se u daljni rang takmičenja plasirale igračice Građevinskog fakulteta. Organizatori žale zbog ovakvih postupaka pojedinih fakulteta te se nadaju da se ovakve stvari neće više pojavljivati.

 

Druga utakmica na rasporedu je bila između Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja protiv Fakulteta političkih nauka. Od samog početka napetosti i uzbuđenja nije manjkalo. U prvom setu borbenost i ozbiljnost se vidjela na obje strane dok u drugom i trećem setu toplina sale, nervoza je uzela veliku ulogu u odlučivanju pobjednika druge utakmice četvrtfinalnih parova. Utakmica je završena rezultatom 2:1 u korist Fakulteta političkih nauka.

 

Treća utakmica između Ekonomskog fakulteta i Pedagoškog fakulteta je bila “melem” za sve ljubitelje odbojke. Tehničko-taktičke kombinacije na obje strane su sigurno potvrda da se radilo o dvjema jako kvalitetnim ekipama. “Ekonomistice” su i dalje nastavile trend dobre igre, te time slavile sa rezultatom od 2:0.

 

Četvrta odigrana utakmica između Farmaceutskog fakulteta i Medicinskog fakulteta završena je rezultatom 2:0 u korist “Farmacije”.

 

Čestitamo svim ekipama, te želimo da u što ljepšem svjetlu predstavljaju boje svog Fakulteta.

 

Građevinski fakultet 2:0 Prirodno-matematički fakultet

Fakultet političkih nauka 2:1 Fakultet sporta i tjelesnog odgoja

Ekonomski fakultet 2:0 Pedagoški fakultet

Farmaceutski fakultet 2:0 Medicinski fakultet 

 

Polufinalni susreti su na rasporedu u petak, 29. 6. 2012. godine u KSC Ilidža, a sastaju se:

 

Farmaceutski fakultet - Fakultet političkih nauka

Ekonomski fakultet - Građevinski fakultet

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.