Odbojkaši Bosne juniorski prvaci Federacije BiH

Završni turnir odigran u Sarajevu

Odbojkaši Bosne juniorski prvaci Federacije BiH

H. Zilić

U Sarajevu je, u novoj dvorani OŠ "Umihana Ćuvidina", proteklog vikenda odigrano finale juniorskog prvenstva za odbojkaše.

Igralo se po liga sistemu, svako sa svakim, a organizaciju turnira je preuzela ekipa odbojkaškog kluba Bosna iz Sarajeva.

Ekipe koje su se planirale na finalno takmičenje su:

OK "Bosna" Sarajevo
OK "Gradina" Srebrenik
HOK "Domaljevac" Domaljevac/Orašje
OK "Kakanj" Kakanj.

U jako ugodnom ambijentu, mladi odbojkaši su imali priliku pružiti najbolje od sebe. Nakon uzbudljivih utakmica, titulu prvaka Federacije BiH ponijela je ekipa OK Bosna iz Sarajeva. Drugo mjesto su bili juniori OK Gradina, a treće OK Kakanj.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Hasan Hadžić iz ekipe Bosne, inače već seniorski reprezentativac BiH, a njemu je pripala i posebna novčana nagrada.

Ekipe Bosne i Gradine se za dvije sedmice sastaju na finalnom takmičenju sa prve dvije ekipe iz RS-a.

Organizatori su se zahvalili svim učesnicima i sponzorima turnira BH telecom, Euroherc osiguranje, agenciji NewEvent i medijskom partneru portalu sportsport.ba.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi