OK Bihać pred gašenjem

Teška ekonomska situacija

OK Bihać pred gašenjem

U posljednjem periodu pisali smo o teškoj situaciji na odbojkaškim terenima gdje je u većini slučajeva finansiranje skoro pa i potpuno zaustavljeno.

Nekadašnji velikani OK Bosna ili mostarski OK Student, životare zahvaljujući entuzijasmu pojedinaca, a najnoviji tužan primjer dolazi nam iz Bihaća gdje je najtrofejniji sportski kolektiv među timskim loptaškim sportovima, u Unsko-sanskom kantonu (2 puta prvaci Bosne i Hercegovine, a prvoligaši u ex-Yu) nakon 50 godina djelovanja stigao pred gašenje zbog nedostatka novčanih sredstava za učešće u takmičenju u Prvoj federalnoj ligi.

Teška ekonomska situacija na ovim prostorima, nebriga i nerazumjevanje nadležnih i odgovornih osoba za sport i mlade u Sportskom savezu općine i općini Bihać doveli su sport grada Bihaća u izuzetno tešku situaciju. Kako javlja portal Bišćani.net, prva sportska žrtva bit će muški odbojkaški klub Bihać i njegovi članovi, kao i simpatizeri odbojkaškog sporta, ne samo iz Bihaća nego sa prostora cijelog Unsko-sanskog kantona.

Tokom cijele 2009. godine problemi sa finansijama su utjecali na rad i učešće na takmičenjima odbojkaša, da bi kulminacija bila ovih dana kada odgovorni u klubu više nisu u mogućnosti osigurati sredstva za daljnje takmičenje, pa će izostati i nedeljno gostovanje u Mostaru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.