OK Borac poražen od OK Radnik

Premijer liga BiH

OK Borac poražen od OK Radnik

D. Vejo

Odbojkaši banjalučkog Borca poraženi su večeras u derbiju četvrtog kola Premijer lige BiH na svom parketu od ekipe Radnika rezultatom 0:3, po setovima je bilo 19:25, 22:25 i 29:31.

Crveno-plavi dobro su otvorili prvi set. Borac je poveo sa 2:0. Nakon nekoliko minuta igre na semaforu je bilo 10:7 za domaći tim, ali onda je usljedio period gostiju iz Bijeljine. Gosti prave seriju od 0:5 i tako dolaze do prednosti (10:12). Istu čuvaju sve do 14:16, kada se potpuno odvajaju. Prave seriju od 0:4 (14:20) te tako prvi set polako privode kraju. Isti je završio rezultatom 19:25 u korist Radnika.

Drugi set počeo je poen za poen, sve do rezultata 9:9 kada Bijeljinci prave seriju od 0:5 pa dolaze u vodstvo od 9:14. Domaći tim uspio je nekako da se vrati. U trenutku kada je bio egal (16:16), gosti su se bolje snašli, te je usljedila serija od 0:3 koju su čuvali do kraja. Drugi set završava rezultatom 22:25.

Uzbudljiva odbojka viđena je u posljednjoj dionici. Bukvalno se igrao poen za poen. Borac je imao prednost od 29:28 i set loptu, ali su se gosti sjajno odbranili, okrenuli rezultat i došli do novog trijumfa.

Nakon ovog meča, Radnik ima maksimalan učinak u ligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije