OK Kakanj siguran u Bijeljini

OK Kakanj siguran u Bijeljini

M. Skaka

U prvoj utakmici polufinala Playoffa, ekipa Kaknja pobijedila je u Bijeljini domaću ekipu Radnika rezultatom 3:1. U prepunoj dvorani OŠ Knez Ivo od Semberije publika je mogla da uživa u još jednoj odbojkaškoj predstavi čiji su akteri pokazali da s razlogom spadaju u sam vrh bh. odbojke.

Sam početak utakmice nije nagovještavao veći otpor Radnika jer je Kakanj sigurnim blokom i dobrom odbranom stvorio veliku prednost koja je iznosila i deset poena 20:10. Bijeljinci kao da su se tek tada probudili, poboljšali su  igru i uspjeli da se približe na 20:22. Međutim, iskusni igrači iz Kaknja nisu dozvolili preokret i dobijaju prvi set rezultatom 25:22.

U drugom setu aktuelni šampioni predvođeni odličnim Mićićem i tehničarem Dimitrieskim kontrolišu igru i rezultat i set dobijaju  sa 25:19. Iako su mnogi pomislili da će treći set biti formalnost viđena je vrhunska odbojka i vjerovatno najbolja igra Radnika ove sezone. Rezultat je bio nerješen tokom cijelog seta. Kod rezultata 18:18 na servis dolazi Milićević i uspjeva da sa par dobrih servisa poremeti prijem Kaknja, što omogućava ekipi Radnika da dođe do osvajanja trećeg seta rezultatom 25:19.

OK Radnik - OK Kakanj 1:3
22:25, 19:25, 25:19, 14:25
BIJELJINA - Dvorana: OŠ Knez Ivo od Semberije. Gledalaca: 500. Sudije: Muzur (Hrasnica) i Lozanović (Zvornik).
Radnik: Stolić, Novokmet, Vasić, Kvrgić, Đokić, Ristić, Vujanović, Vuković, Toholj, Milićević, Marinković, Ćeklić. Trener: Manojlović.
Kakanj: Salihović, Zafirov, Mićić, Pelemiš, Dimitrieski, Aganović, Ćuran, Marić, Hadžifejzović, Lepić.
Bijeljinci kao da su potrošili svu snagu i u četvrtom setu nisu uspjeli da pariraju ekipi iz Kaknja koja ovaj period dobija sa ubjedljivh 25:14, a samim tim i utakmicu sa 3:1.

U domaćoj ekipi odličnu partiju pružili su najmlađi igrači Novokmet i Marinković, koji su u većini slučajeva bili nerješiva enigma za blok Kaknja, dok je u ekipi iz Kaknja visok kvalitet potvrio trio Mićić, Zafirov, Dimitrieski. Publika u Bijeljini sasvim sigurno je uživala u odličnoj odbojci što su gledaoci znali nagraditi velikim aplauzom objema ekipama po završetku utakmice.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.