OK Radnik slavio u Modriči

Premijer liga

OK Radnik slavio u Modriči

O. Lekić

Odbojkaši Radnika pobijedili su u gostima ekipu Modriče u 15. kolu Premijer lige BiH rezultatom 3-2, i na taj način znatno su povećali svoje šanse za učešćem u pley - offu.

Susret dvije ekipe koje po svom kvalitetu sigurno zaslužuju bolji plasman na tabeli obilovao je preokretima i dobrim potezima. Utakmicu su bolje otvorili gosti iz Bijeljine koji su na prvom tajm autu imali prednost od 8-5. Nakon prvog odmora gosti predvođeni Novokmetom i Milićevićem uvećavaju prednost na 14-8, a nakon što je trener domaćih Milošević zatražio tajm aut, domaći igrači sa nekoliko uspješnih odbrana vraćaju neizvjesnost u ovaj set.

Pri rezultatu 21-20 za Radnik trener gostiju Manojlović uvodi na servis Janjića koji sa dva odlična servisa donosi prednost Bijeljincima što im omogućava da mirno privedu set kraju sa 25-21.

U drugom setu zbog povrede igru napušta korektor domaćih Milošević, a umjesto njega ulazi Stakić koji je na toj poziciji ostao do kraja utakmice. Ulaskom Drobnjaka domaći odbojkaši su dobili na sigurnosti  što im je omogućilo da steknu ozbiljnu prednost od 18-12. Gosti su priprijetili na servis Janjića smanjivši na 20-19. Ipak domaći odbojkaši nisu dozvolili preokret i ovaj set su dobili 25-22.

U trećem setu Modriča je imala sigurnost u igri, proradio je blok, tehničar Vidović je odlično razigravao svoje saigrače što je rezultiralo konstantnim vodstvom tokom seta. Nakon što je trener gostiju Manojlović dobio žuti karton Modričani su poveli sa 11-7, i tu prednost su održavali do samog kraja seta kada je Radnik uspio da je smanji na 20-19. Ipak Blagojević nije dozvolio iznenađenje i prvu set loptu je pretvorio u vodstvo od 2-1 u setovima.

U četvrtom setu viđena je rezultatska neizvjesnost, Radnik se borio da poboljša prijem, a Modriča to nije iskoristila na pravi način. Preokret u ovom setu je bila sjajna odbrana libera gostiju Gojkovića koji je osvojio direktan poen. Nakon odlične odbojke gosti su uspjeli da izjednače na 2-2 u ovom setu je bilo 25:23.

Peti set su bolje otvorili gosti poveli sa 7-4. Nakon tajm auta domaći su uhvatili priključak smanjivši na 8-7,ali je to bilo sve što su učinili. Novokmet je sjajnim blokom izblokirao jedan na jedan Blagojevića, a džoker gostiju Janjić je "dokusurio" Modriču u taj breku je bilo 15-10 za Radnik.

Publika je mogla da uživa u dobroj odbojci kod domaćih prednjačili su Blagojević,Vidović i Cvijanović, u redovima gostiju iz Bijeljine odličan je bio Novokmet, kao i Kvrgić i Vasić uz odličnog Janjića.

OK Modriča Optima: Milošević D, Blagojević, Kojić, Cvijanović, Stakić, Milošević B, Mitrović, Dragićević, Drobnjak, Mehić, Vidović, Kuzmanović. Trener: Đorđe Milošević
OK Radnik: Novokmet, Vasić, Jokanović, Kvrgić, Stolić, Janjić, Gojković, Milićević, Ćelkić, Cvijanović. Trener: Darko Manojlović
Rezultat 21-25,25-22,25-23,23-25,10-15
Dvorana JUKSC Modriča gledalaca 300
Sudije Mujkić (Zenica) i Nikić (Brčko)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.