Fantastične vijesti iz Dresdena: Fantomi su prvaci Evrope!

Po šesti put na tronu Starog kontinenta

Fantastične vijesti iz Dresdena: Fantomi su prvaci Evrope!

Endin Čaušević

Fantastične vijesti večeras nam stižu iz njemačkog Dresdena jer je Odbojkaški klub invalida Fantomi po šesti put u svojoj historiji uspio da osvoji titulu prvaka Evrope.

Fantomi su do titule prvaka Starog kontinenta stigli pobjedom protiv njemačkog Dresdena sa 3:2. U sjajanom meču bh. klub je uspio da dođe do pobjede i svoje nove evropske titule.

Trener bh. kluba Sead Mršo nakon utakmice nije krio svoje zadovoljstvo zbog jednog fenomenalnog uspjeha Fantoma na evropskoj sceni.

"Hvala svim mojim igračima koji su dali sve od sebe, jer smo odbranili titulu. Posebno sam ponosan na Alibašića, koji je proglašen najboljim igračem turnira”, rekao je Mršo.

Kapiten Fantoma i ove sezone je iskusni Safet Alibašić koji je obećao prije odlaska u Dresden zlatnu medalju, te ne krije sreću što je to obećanje na kraju ispunjeno.

"Nimalo lagan zadatak, ali uspjeli smo pobjediti domaćina i vraćamo se sa još jednim peharom u BiH", kaže Alibašić.

Na najvažnijem klupskom prvenstvu na svijetu nastupilo je devet ekipa, koje su prvaci u svojim državama.

Pored OKI Fantomi, za titulu evropskog prvaka borile su se ekipe domaćina, prvak Njemačke, Dresden SC 1898 e.V., ekipa Nola Citta dei Gigli iz Italije, hrvatski tim OIK Zagreb, poljska ekipa Indra Kazmierz, prvak Mađarske Mozdulj Mozgáskorlátozottak, tim Karaman iz Turske, IOK Borac iz Srbije, te ekipa Kyiv iz Ukrajine.

Fantomima je ovo šesta titula prvaka Evrope, a trenutno su prvaci BiH u sjedećoj odbojci.

Top Komentari

nakopitam
Bravo momci!!!
1 0
Mowzilla
Aferim ljiljani ⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti