Okupila se odbojkaška reprezentacija BiH

Okupila se odbojkaška reprezentacija BiH

Muška odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se u Modriči, gdje će obaviti završne pripreme za nastup u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2011. u Austriji i Češkoj.

Kvalifikacije će se igrati od 7. do 30. maja. U prvoj fazi reprezentacija BiH odigrat će dvomeč s reprezentacijom Gruzije, 9. maja u gostima i 16. maja u Brčkom.

Ako bh. odbojkaši eliminiraju Gruziju, takmičenje bi nastavili u gupnoj fazi s reprezentacijama Belgije, Slovačke i Ukrajine na dva kvalifikaciona turnira. Prvi će se igrati od 21. do 23. maja u Slovačkoj, a drugi u Belgiji od 28. do 30. maja.

Najbolja ekipa s ova dva turnira direktno će izboriti nastup na EP, dok će drugoplasirana igrati dodatne kvalifikacije.

U sklopu priprema najbolji odbojkaši BiH odigrat će dvije prijateljske utakmice sa selekcijom Makedonije. Prva će se igrati 4. maja u Odžaku (19), a druga dan kasnije u Modriči (19 sati).

Na poziv selektora Nikole Matijaševića na pripremam se nalaze 22 igrača:

tehničari:
Rusmir Halilović (Ajaccio, Francuska), Žarko Kisić (Partizan, Srbija), Željko Čorić (Kakanj), Luka Šormaz (Brčko Jedinstvo);
srednji blokeri:
Darko Tešić (Apolon, Grčka), Dalibor Mićić (Student Pale), Srđan Cvijanović (Optima, Modriča), Dženan Pečenković (Mok, Hrvatska), Azur Eminović (Brčko Jedinstvo);
korektori:
Samir Salihović (Kakanj), Nemanja Božić (Ribnica Srbija), Milan Pepić (Marchiol, Slovenija), Davor Džombić (Racing Club, Francuska);
primači:
Dragan Blagojević (Varaždin, Hrvatska), Vladimir Milićević (Radnik Bijeljina), Dejan Pelemiš (Uko Kropa, Slovenija), Abdel Zolota (Kakanj), Ranko Pupić (TV Buhl, Njemačka), Sanjin Bezdrob (Ljubinje), Armin Mustedanović ( Cabcl Volley Brive, Francuska)
libero:
Amir Ćuran (Mladost Kaštel Lukšić, Hrvatska) i Velimir Gojković (Radnik).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti