Olimpijski prvaci idu kući
Giba je bio nezaustavljiv

World League 2009

Olimpijski prvaci idu kući

Porazom od Rusije olimpijski prvaci Amerikanci su spakovali kofere i vratili se u Ameriku s dva poraza na završnom turniru Svjetske lige. U drugom meču je Brazil bio bolji od Kube, i tako vjerovatno obezbijedio plasman dalje, ostala je još samo formalnost protiv Argentine.

Rusija je pametnom igrom, odličnom taktikom svog selektora savladala SAD rezultatom 3:0 u setovima. Amerikanci tokom sva tri seta imali prednost od po tri, četiri, a u nekim momentima čak i pet poena prednosti, ali su Rusi pred kraj setova uzimali stvari u svoje ruke i rješavali pitanje pobjednika. 

Rusija će u današnjem meču sa domaćinom Srbijom igrati utakmicu za prvo mjesto u grupi, i sve će učiniti da slave kako bi izbjegli vjerovatnog protivnika Brazila u polufinalu. Srbija se nada isto, kako bi imala lakši zadatak u polufinalu, i put do rušenja tradicije koja traje 12 godina, a kaže da u posljednjih 12 godina domaćin ni jednom nije osvojio Svjetsku ligu.

U drugom meču sinoćnjeg programa Brazil je u velikom stilu pobijedio Kubu rezultatom 3:1. Brazil je prvi set dobio rezultatom 25:18, u drugom su malo posustali pa su Kubanci iskoristili priliku i dobili set rezultatom 25:23 i poravnali na 1:1. 

U nastavku su Brazilci predvođeni sjajnim Gibom i Andresom dobili treći i četvrti set rezultatom 25:17, odnosno 25:19, i slavili prvu pobjedu na Final Sixu. 

Brazil danas igra protiv vječitog rivala Argentine i očekuje pobjedu za prvo mjesto, dok Argentini za prolaz dalje igra samo pobjeda od 3:0, što će biti vrlo teško mladom timu Argentine. 

Rezultati:

Rusija - SAD 3:0
Brazil - Kuba 3:1


Poredak:

Grupa E: Srbija i Rusija 1-0, SAD 0-2.
Grupa F: Brazil 1-0, Kuba 1-1, Argentina 0-1.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.