Peti Međunarodni božićni turnir - Odžak 2011

Peti Međunarodni božićni turnir - Odžak 2011

OK Napredak iz Odžaka, već petu godinu zaredom, organizuje Međunarodni božićni turnir, koji se održava u istoimenom gradu i koji ima veliki značaj za bh. odbojku.

I pored društvene ekonomske krize, OK Napredak je i ove godine odlučio nastaviti tradiciju odigravanja ovoga turnira, koji je, kako kažu u klubu, posvećen navijačima koji prate i koji su uz klub, ma kakav rezultat ostvarili.

Turnir je otvorio Ministar prosvjete, kulture i sporta posavske županije, gospodin Ivo Jeluš, a interesovanje i odaziv publike je bio jako dobar.

Na turniru učestvuju četiri ekipe (OK Daruvar, OK Sinalko, OK Studentski Centar i OK Napredak), a u polufinalnim mečevima su postignuti sljedeći rezultati:

OK DARUVAR - OK SINALKO 2:3
(25:23; 27:29; 23:25; 25:23: 12:15)

OK NAPREDAK - OK STUDENTSKI CENTAR 3:0
(25:18; 25:14; 25:23)

Prije početka druge utakmice, gostujuća ekipa OK Studentski Centar iz Podgorice, u znak zahvalnosti domaćinu i organizatoru turnira, uručila je prigodan poklon, koji je ispred kluba primio dugogodišnji kapiten Napretka, Miroslav Lopandić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti