Play-off za ulazak u Premijer ligu: Igman u gostima bolji od Bosne

Pobjeda s 1:3 u setovima

Play-off za ulazak u Premijer ligu: Igman u gostima bolji od Bosne

A. Čaušević

U Kalesiji je odigran prvi meč razigravanja za ulazak u Premijer ligu. Domaća Bosna je u Kalesiji ugostila Igman, a završilo je s 1:3 u setovima za gošće sa Ilidže. 

Prvi duel play-offa federalne Super lige bio je izuzetno uzbudljiv, a može se reći da je ilidžanski Igman na kraju odnio zaslužen trijumf.

Gošće su riješile prvi set u svoju korist sa 20:25, a u drugom su bile još ubjedljivije s 18:25 te su tako došle do velike prednosti.

Bosna se vratila u trećem setu. Poslije velike borbe i neizvjesnosti bilo je 23:25. Ipak, u četvrtom setu Igman je zaigrao bolje pa je riješio taj dio igre u svoju korist 21:25 za konačnih 1:3.

Revanš meč na Ilidži se igra sljedećeg vikenda. Igman će sigurno imati ulogu favorita da se plasira u Premijer ligu, pogotovo nakon večerašnjeg rezultata.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi