Pobjeda odbojkašica Kaknja
Odbojkašice Kaknja

Premijer liga odbojkašica

Pobjeda odbojkašica Kaknja

Odbojkašice Kaknja konačno su ostvarile prvu domaću pobjedu. U derbiju začelja, u jednoj prosječnoj utakmici, koja je samo na momente bila zanimljiva, izabranice trenera Nermina Begića bile su bolje i uspješnije od gošći iz Gacka.

Premda su veoma loše otvorile utakmicu i zasluženo izgubile prvi set, domaće igračice uspjele su konsolidirati redove i dobiti preostala tri seta.

Prvo ime susreta bila je iskusna dizačica Mirnesa Spahić,koja je uspjela razigrati primače-pucače Aidu Srebrenica i Ivanu Bradara, čiji je učinak u odnosu na prethodne utakmice bio znatno bolji i učinkovitiji, a zapaženu ulogu odigrale su i iskusna Alisa Hadžić i mlada Sara Lepić na poziciji srednjeg primača, koje su uspješnim blokovima zaustavljale nemoćne Gačanke.

Kakanj - Gacko 3:1
15:25, 25:22, 25:21, 25:18
Sportska dvorana u Kaknju. Gledalaca 150.Sudije:Milan Nikolić(Brčko) i Senad Helać(Sarajevo).

KAKANJ: Mioč, Lepić, Ganić, Spahić, Lujnović, Srebrenica, Aj. Hadžić, Al. Hadžić, Mehić, Bradara, Grezda, Šehagić.
GACKO: Gajić, Popović, Perišić, G. Koprivica, Okuka, Divljan, Košutić, S. Koprivica, Maljević, Vuković, Šojić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.