Pobjeda Radnika u Sarajevu
Kenan Spahović, srednjak sarajevske Bosne

Odbojkaška premijer liga za muškarce

Pobjeda Radnika u Sarajevu

M. Skaka

Odbojkaši Radnika ubilježili su peti trijumf u ovogodišnjem prvenstvu. Kao gosti su savladali ekipu Bosne iz Sarajeva rezultatom 3:1.

Domaći igrači su bolje otvorili utakmicu i većim djelom prvog seta imali su rezultatsku prednost. U završnici seta gosti iz Bijeljine uspijevaju da preokrenu rezultat i povedu sa 23:21, međutim domaći odbojkaši popravljaju igru u odbrani i u bloku što im omogućava da dobiju ovaj period igre rezultatom 26:24.

I početak drugog seta pripao je raspoloženim domaćinima koji su zahvaljujući srednjacima Spahoviću i Čoli na drugi tehnički time-out otišli sa prednošću od 16:13. Sa druge strane u igri Radnika malo toga je funkcionisalo. Trener gostiju Manojlović je u igru  na poziciju korektora ubacio povratnika u redove Radnika - Marića. Nakon serije odličnih servisa Ćeklića i uspješne realizacije kontranapada Novokmeta Bijeljinci su dobili drugi period igre reziltatom 25:19.

U trećem setu viđena je prava drama. Ekipe su se nazmjenično smenjivale u vođstvu,a "studenti" su prvi došli do set lopte pri rezultatu 24:23 koju nije iskoristio Kozić. Domaći odbojkaši su propustili još 3 set lopte, dok su gosti iz Bijeljine iskoristili priliku i realizacijom prve set lopte okončali ovaj dio igre sa 29:27.

Nakon izgubljenog seta Sarajlije su pali u igri i rezltat je početkom četvrog seta bio 8:3 u korist gostiju iz Bijeljine. Razlika se uvećavala do maksimalnih 24:14 i prvu meč loptu za Radnik. Domaći su poslije time-aouta trenera Imširovića priprijetili, ali nije bilo vremena za preokret. Set je okončan sa 25:17 za Radnik.

Treba istaći da je prikazana veoma slaba odbojkaška predstava daleko ispod nivoa obje ekipe,sa velikim brojem grešaka. Kod domaćih bolji od ostalih bili su Spahović i Čolo, a kod gostiju Novokmet i Milićević.

Bosna (S) - Radnik 1:3
26:24,19:25,27:29, 17:25
Dvorana: KSC Ilidža. Sudije:Košević (Modriča) i Delibašić (Zenica)

Bosna: Antunović, Kozić, Fatić, Lojo (libero), Spahović (kapiten), Čolo, Jelešković, Dautović, Srebrenica. Trener: Mirsad Imširović
Radnik: Novokmet, Vasić, Marić, Kvrgić, Stolić, Vujanović, Gojković (libero), Milićević (kapiten), Marinković, Ćeklić. Trener: Darko Manojlović
Gledalaca: 50

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti