Poljaci na Italijane

Evropsko prvenstvo za odbojkaše

Poljaci na Italijane

Na Evropskom prvenstvu za odbojkaše koje se održava u Češkoj i Austriji odigrani su četvrfinalni mečevi.

Poljska nije briljirala u prvoj fazi takmičenja, ali je snagu pokazala kad je najbitnije. Protiv vrlo dobrih Slovaka bilo je 3:0 (25:23, 25:17, 25:19), tako da pobjeda nijednog momenta nije dolazila u pitanje. Prtotivnik Poljske u polufinalu je Italija koja se pokušava vratiti na staze stare slave. Azzuri su sa 3:1 pobijedili Finsku koja je već plasmanom u četvrfinale ostvarila lijep uspijeh. Prva dva seta su Italijani dobili sa 25:18 i 25:20 da bi Finci uzvratili sa 31:29. U četvrtom setu su ostali bez snage i bilo je 25:21 za Italiju.


Bugarska je iznenadila Rusiju u prvom setu sa 25:22, ali kasnije je sve proteklo u znaku Baćuški koji su više nego sigurno došle do polufinala. Bilo je 25:19, 25:18 i 25:19.

Rezultati četvrfinala:

Poljska - Slovačka 3:0Italija - Finska 3:1Rusija - Bugarska 3:1Srbija - Francuska 3:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.