Ponajbolji odbojkaš svijeta ne ide na Olimpijske igre

Udarac za Rusiju

Ponajbolji odbojkaš svijeta ne ide na Olimpijske igre

E. Škorić

Ruska odbojkaška reprezentacija, koja je bila zlatna na Olimpijskim igrama 2012. godine, bit će oslabljena u Tokiju.

Tuomas Sammelvuo, selektor ruske reprezentacije, najavio je četrnaest igrača koji će se boriti za Olimpijske igre. Od njih će dvojica otpasti, a sigurno je da na spisku neće biti Dmitrija Muserskog, sigurno jednog od najboljih odbojkaša na svijetu.

Prije početka turnira Lige nacija u Riminiju, 32-godišnjak se požalio na povredu lakta. Tokom događaja napustio je tim i vratio se u svoju zemlju. Ispostavilo se da je njegova trauma ozbiljna.

"To je za njega drama i gubitak za Rusiju. Muserski je vrlo zabrinut, ali za našu momčad njegovo odsustvo s Olimpijskih igara nije presudno", piše ruski dnevnik Sport-express.

Sam Muserski ne krije razočaranje. "U Riminiju sam se još uvijek nadao da ću se izliječiti. Sve je postalo jasno nakon istraživanja u Rusiji. Jako mi je teška situacija jer sam jako želio ići na Olimpijske igre. Ali što više mogu reći i učiniti? Srećom, operacija neće biti potrebna, ali dugo će se trebati za oporavak", dodao je.

On će drugi put zaredom propustiti Olimpijske igre jer zbog povrede koljena nije mogao da igra 2016. godine u Rio de Janeiru.

Promo

Top Komentari

celikze
mreza mu do koljena
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi