Poraz Bosne i Hercegovine u Lukavcu od Grčke

Grci opravdali ulogu favorita

Poraz Bosne i Hercegovine u Lukavcu od Grčke

M. Šljivak, foto: E. Dindić

Odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena u 6. kolu Evropske lige od selekcije Grčke u Lukavcu sa 0:3 (16:25, 20:25 i 21:25).

uvjerljivu pobjedu.

Prvi set je samo u uvodnim poenima donio izjednačenu igru. Grci potom prave seriju od 4-0, a zatim se prednost povećava iz akcije u akciju pa prvi set gosti dobijaju 16:25.

Nešto bolju igru BiH je pružila u drugom setu. Imali su čak i jednu seriju od pet vezanih poena kojima su došli do 10-9, ali su Grci zatim ponovo dodali gas i drugi set su riješili u svoju korist (20:25).

Sigurnom igrom Grci osvajaju i treći set. Nisu se previše namučili i na kraju su slavili sa uvjerljivih 0:3.

BiH je takmičenje završila kao posljednje plasirana u grupi A sa jednom pobjedom i pet poraza, koliko ima i Mađarska, ali koja ima bolji set količnik.

Grci su završili kao prvi ispred selekcije Austrije sa setom boljim količnikom.

Evropska liga: 

BiH - Grčka 0:3 (16:25, 20:25 i 21:25)

Top Komentari

Prazina
Baš čudno? Posljednja? Ma kako?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije