Porazi odbojkaša i odbojkašica

Kvalifikacije za EP

Porazi odbojkaša i odbojkašica

O. Lekić

Muška odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je od Slovačke sa 0:3 (19:25, 12:18, 19:25 ) u 1. kolu drugog kvalifikacionog turnira za nastup na Evropskom prvenstvu 2011. godine u Austriji i Češkoj.

Na turniru, koji se igra u belgijskom Merksemu, odbojkaši BiH u subotu igraju protiv domaće selekcije Belgije (17 sati), a u nedjelju protiv Ukrajine (18).

Najbolja ekipa s dva turnira direktno će izboriti nastup na EP, dok će drugoplasirana igrati dodatne kvalifikacije.

Ženska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u 1. kolu drugog kvalifikacionog turnira za Evropsko prvenstvo 2011. godine u Italiji i Srbiji poražena je od Bjelorusije sa 0:3 (12:25, 14:22, 16:25).

U drugom meču A-grupe turnira koji se igra u Bakuu, domaća reprezentacija Azerbejdžana pobijedila je Gruziju sa 3:0 (25:10, 25:7, 25:8).

Naredni susret odbojkašice BiH igraju u subotu protiv Azerbejdžana (18.30 sati), a nastup na turniru završavaju u nedjelju utakmicom s Gruzijom (16 sati).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.