Poznati učesnici završnog turnira Svjetske lige

Argentina domaćin

Poznati učesnici završnog turnira Svjetske lige

M. Maksimović

Nakon odigranog posljednjeg kola, poznato je šest selekcija koje će igrati na završnom turniru Svjetske lige u Mar del Plati.

Pored domaćina Argentine, na turniru će igrati Kanada kao ugodno iznenađenje (najbolja u grupi C), Italija najbolja selekcija grupe B, Brazil kao prvi u grupi A. Rusija i Bugarska su se našle kao drugoplasirane iz A i B grupe. U Argentini su Brazil, Rusija i Kanada raspoređeni u jednu grupu, Italija, Argentina i Bugarska u drugu.


Brazil je selekcija sa najviše, devet naslova. Italija je druga sa osam titula, slijede Rusija, Kuba, SAD. Naslov pobjednika neće braniti Poljska koja je prošle godine u Sofiji dobila u finalu SAD.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.