Promjena sistema takmičenja na EP

CEV odlučio

Promjena sistema takmičenja na EP

Izvršni odbor i Administrativni Board Evropske Odbojkaške Federacije (CEV) donijeli su odluku o promjeni sistema takmičenja na seniorskim prvenstvima Evrope, počev od 2011. godine.

Tako će se na šampionatima koji će se odigrati u Srbiji i Italiji, u konkurenciji odbojkašica i odbojkaša, po završetku preliminarne faze takmičenje odmah nastaviti po tzv. nokaut-sistemu.

Prvoplasirane ekipe iz sve četiri grupe će se direktno plasirati u četvrtfinale, dok će drugoplasirane i trećeplasirane selekcije iz svake grupe razigravati za plasman u četvrtzavršnicu. Nešto slično primjenjuje se u vaterpolu, što znači da prvi u grupama imaju dan odmora više od konkurenata kao nagradu za najbolje igre do tog dijela.
Pobjednici četvrtfinalnih duela igraće u polufinalu, a zatim finalu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.