Radnik bolji od Modriče

Premijer liga za odbojkaše

Radnik bolji od Modriče

Adnan Beganović

U utakmici šestog kola premijer lige BIH odbojkaši Radnika zabilježili su četvrtu pobjedu,savladavši goste iz Modriče rezultatom 3-1 po setovima 25:18,25:21,22:25, 25:17.

Gosti su bolje otvorili utakmicu i imali prednost tokom cijelog prvog seta na prvom tajm-autu bilo je 8-5 na a drugom 16-15 za Modriču.Dobro je funkcionisao prvi napad kod gostiju Cvijanović i Drobnjak su bili enigma za blok domaćih. U samoj završnici seta domaći odbojkaši podižu nivo igre i sa par uspješnih blokova i dobrim odbranama prave razliku koju pretvaraju u vodstvo u setovima od 1-0.

Drugi set je bio repriza prvog, gosti su imali prednost, domaćin je stizao, ponovo je proradio blok u kojem je prednjačio Vasić, tako da se ušlo u niezvjesnu završnicu 20-20. Na servis je došao Vasić i sa dva asa poremetio prijem gostiju iz Modriče donijevši prednost svojim saigračima .Ovaj period igre domaći igrači dobili su rezultatom 25-21.

U trećem setu gosti su zaigrali na sve ili ništa, a trener gostiju Cvijić je u igru uveo Blagojevića umjesto Drobnjaka. Rizik se isplatio i u neizvjesnoj završinici gosti su uspjeli da na servis Radića as servisom dođu do prve set lopte pri rezultatu 24-22, a nakon greške Stolića Modričani smanjuju rezultat u setovima na 2-1 (22:25).

U četvrtom setu Bijeljinci su dodali gas napravili su osjetniju razliku na početku seta, a svi elementi igre su funkcionisali veoma dobro. Tehničar Kvrgić dobro je razigravao svoje saigrače tako da Milićeviću, Novokmetu i ostalima nije bilo teško da poentiraju. Sam kraj utakmice je omogućio treneru Manojloviću da ukaže priliku najmlađem prvotimcu Radnika 15-godišnjem Kuzmanoviću koji  je debitovao na parketu dvorane Knez Ivo od Semberije. Ovaj period domaći su dobili razultatom 25-17 i osvojili tri značajna boda kojim su uhvatili priključak sa ekipama iz gornjeg dijela tabele. Publika je mogla da uživa u veoma kvalitetnoj odbojkaškoj predstavi sa mnogo dobrih poteze na obje strane. Kod domaćina bolji od ostalih bili su Vasić ,Kvrgić ,Milićević i Novokmet, a kod gostiju Vidović i Cvijanović.

U sljedećem kolu Radnik gostuje u Ljubinju kod istoimene ekipe,d ok Modriča Optima dočekuje ekipu Napretka iz Odžaka.

Premijer liga za odbojkaše, 6. kolo:
Radnik - Modriča Optima 3:1 (25:18,25:21,22:25,25:17)
Radnik:Kuzmanović,Novokmet,Vasić,Jokanović,Kvrgić,Gojković,Stolić,Delić,Milićević,Janjić,Ćeklić
Trener:Darko Manojlović
ModričaOptima:Milošević D,Blagojević,Kojić,Cvijanović,Stakić,Milošević B,Mitrović,Mehić,Simić,Radić,Drobnjak,Vidović
Trener:Lazo Cvijić

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.