Radnik bolji od Studenta

Odbojkaška premijer liga za muškarce

Radnik bolji od Studenta

Odbojkaši Radnika iz Bijeljine ostvarili su treću uzastopnu pobjedu u Premijer ligi BIH. Na parketu dvorane u Bijeljini poražena je ekipa OK Studenta sa Pala rezultatom 3:0 (25:23, 25:13, 25:17).

Uvod u ovu utakmicu je bilo prethodno kolo u kome su obje ekipe veoma dobro odigrale protiv najjačih ekipa iz našeg prvenstva Kaknja i Napretka.

Sam početak meča je pripao gostima sa Pala koji su bili u konstantnom vođstvu na prvom obaveznom odmoru rezultat je bio 8:6,a na drugom 16:14. Ekipa Studenta u tim momentima je djelovala sigurno, sa dobrim prijemom i odličnom organizacijom napada tehničara Vasiljevića što je omogućilo Tadiću i drugovima da uspješno realizuju napade.

S druge strane domaći su bili lišeni usluga prvog tehničara Kvrgića, što se u početku odrazilo na sigurnost u igri domaćih, međutim kako je igra odmicala tehničar Vujanović je razigravao svoje igrače,prije svega Marinkovića i Novokmeta. U ovom periodu treba istaći i dvije maestralne odbrane domaćih odbojkaša prije svega kapitena Milićevića i libera Gojkovića  koje  su dodatno podigle nivo igre domaćina za prvo vođstvo od 18:17.Ušlo se u neizvjesnu završnicu gdje su domaći imali više hrabrosti u odlučujućim trenucima za realizaciju prve set lopte za 25:23 i vođstvo od 1:0 u setovima. Ovo je bilo sve što su gosti sa Pala pružili u ovoj utakmici jer je ostatak meča protekao u potpunoj dominaciji ekipe Radnika.

Domaći su odlično otvorili drugi set,poremetili su prijem protivnika i poveli sa 3:0. Pokušavao je trener gostiju, iskusni prof. Darko Kalajdžić, izmjenama da trgne svoju ekipu međutim to mu nije uspjelo. Bijeljinci su nastavili sa odličnom igrom i na servis Marinkovića došli do prednosti od 14:6. Gosti su uspjeli da pripjete jer je na tehničkom tajm autu bilo 16:12 za Radnik. Nakon ovog je ponovo uslijedila odlična serija domaćih za vođstvo od 2:0 u setovima, u ovom setu bilo je ubjedljivih 25:13 za domaće.

Pokušali su  gosti u trećem setu da preokrenu tok utakmice poveli su sa 3:1 na početku seta. Bijeljinci podižu nivo svoje igre, odlično serviraju i na prvi tajm aut odlaze sa prednošću od 8:4.Nakon drugog obaveznog odmora domaći  su povećali svoje vođstvo i dali mogućnost treneru domaćih Darku Manojloviću da umjesto primača Milićevića i Novokmeta uvede mlade igrače Jokanovića i Stolića. Radnik je rutinski priveo set kraju rezultatom 25:17 za ukupnih i uvjerljivih 3:0.

Sa ova tri boda Bijeljinci su se probili na treće mjesto na tabeli. Slijedeće subote ih očekuje veliki komšijski derbi sa ekipom Brčko Jedinstva.

OK Radnik - OK Student 3:0
25:23, 25:13, 25:17
Sudije: Nikić i Baralić

Radnik: Novokmet, Vasić, Stolić, Kvrgić, Đokić, Jokanović, Vujanović, Toholj, Gojković (libero), Milićević (kapiten), Marinković, Ćeklić. Trener:Darko Manojlović
Student BO: Furtula, Čeremidžić, Vasiljević, Ružić, Pelemiš (libero), Skakavac, Tomić, Tadić (kapiten), Košarac, Matović, Dejanović, Sladoje. Trener prof. Darko Kalajdžić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.