Radnik bolji u derbiju kola

Odbojkaška premijer liga za muškarce

Radnik bolji u derbiju kola

M. Skaka

Nakon zimske pauze u prvenstvu, nastavljeno je takmičenje koje je odmah u prvom kolu nastavka donijelo okršaj drugoplasirane i trećeplasirane ekipe, u kojoj je domaća ekipa bila bolja sa 3:1 u setovima.

Kao što se i očekivalo, sami početak utakmice donoo je nervoznu igru obje ekipe, u kojoj su se bolje snašli gosti, koji su do drugog tehničkog time-outa imali konstantnu prednost od 2 do 3 poena, najviše zahvaljujući dobrim bloku. 14:16 glasio je rezultat na tehničkom time-outu kada domaći igrači preuzimaju stvar u svoje ruke, i sa nekoliko dobrih servisa i odbrana izjednačavaju rezultat. Egal završnica je izvukla je nabolje iz odbojkaša Radnika, koji izgleda da najbolje igraju kada je najpotrebnije. Rezultat prvog seta glasi 26:24.

Domaćini kao da su samo nastavili prvi set, jer su furioznom igrom na početku drugog napravili solidnu prednost. Ipak. Pri rezultatu 11:8, primač gostiju, i najbolji njihov igrač Drago Teodorović dolazi na servis i izjednačava rezultat na 11:11. To je bilo sve što su u ovom setu i prikazali odbojkaši Napretka. Nastavak je protekao u dominaciji Radnika, u čijim redovima su svi igrači bili raspoloženi, najviše na prijemu i realizaciji kontri, što je i bio glavni razlog osvajanja drugog seta sa 25:20.

Treći set počeo je kao i prethodna dva, tako da su svi u sali mislili da će ovo biti pobjeda maksimalnim rezultatom. Međutim, tako nisu mislili gosti, koji iskorištavaju pad u igri Radnika i sigurnom igrom dobijaju ovaj set sa 25:16. Stekao se utisak da je domaća ekipa još uvijek nepripremljena za dobru igru u sva tri seta, jer su pravili greške koje inače nisu karakteristične za njih u ovoj sezoni.

Kao da su u trećem setu odmarali i pripremali se za naredni. Tako su domaćini i ušli u četvrti dio igre, uspavani i opušteni. Ipak, nakon prvog tehničkog time-outa, i opomene od strane trenera Darka Manojlovića, Radnik se budi i dolazi do igre koja ga je krasila u prva dva seta koji su i riješili u svoju korist. Ponovo je proradio prijem, što je omogućilo sjajnu organizaciju napada, a ništa lošije nije funkcionisao ni blok, tako da se brzo došlo do izjednačenja, a poslije drugog tehničkog time-outa i vođstva domaćih.

Na kraju Radnik je imao 25:18 i 3:1 u setovima za sigurnu poziciju broj 2 na tabeli Premijer lige BiH.
Ovo je bila peta ligaška pobjeda u nizu za OK Radnik, čime su potvrdili da su najozbiljniji kandidat za poziciju broj dva na tebeli Premijer lige BiH. Treba istaći odličnu igru libera Gojkovića, kao i svih ostalih igrača domaćih, dok je kod gostiju bolji od ostalih bio Drago Teodorović. Ovom pobjedom Radnik je ostao na drugoj poziiji, ali sada sa 4 boda prednosti u odnosu na Napredak i 7Lukavac.

Radnik - Napredak 3:1
(26:24, 25:20, 16:25, 25:18)
BIJELJINA - Sala O.Š. Knez Ivo od Semberije. Gledalaca: 300. Delegat: Baralić Rade (Višegrad). Sudije: Delić Anel (Tuzla) i Ovuka Siniša (BL).

HOK NAPREDAK:
Ilić, Grgić, Teodorović, Tomić, Stanić Da, Stanić I.(L), Elezović (c), Jurić, Lopandić, Ćulap, Stanić P., Radman. Trener: Stanić Pero
OK RADNIK: Novokmet, Vasić, Jokanović, Kvrgić, Đokić, Stolić, Vujanović, Toholj, Gojković (L), Milićević (c), Marinković, Ćeklić. Trener: Darko Manojlović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije