Radnik slavio u Ljubinju

Premijer liga za odbojkaše

Radnik slavio u Ljubinju

Adnan Beganović

U meču sedmog kola Premijer lige BIH odbojkaši Ljubinja nisu uspjeli da stignu do prve pobjede u ovogodišnjem prvenstvu, gosti  iz Bijeljine su odnijeli sva tri boda iz Hercegovine.

Sam početak meča je protekao u veoma izjednačenoj igri, Radnik je imao prednost od jednog ili dva poena ,a domaćini su držali priključak. U završnici seta najiskusniji u redovima domaćina Ilija Ćuk je sa par uspješnih smečeva donio prednost Ljubinju od 1:0 rezultatom 25-22. 

Drugi set je bio repriza prvog, a razlika je bila u tome što su gosti na servis tehničara Kvrgića stvorili prednost od 23:20. Ipak domaći odbojkaši se vraćaju u igru u dolaze do izjednačenja 24:24. Bijeljinci su uspjeli da preko Novomketa i Milićevića riješe ovaj set u svoju korist rezultatom 27:25.

U trećem setu Radnik je stvorio osjetniju prednost na startu seta, razigrao se Milićević i libero Gojković,  bilo je 13:8 i 18:12. Ljubinjci su uspjeli pa se približe na kraju seta,ali to je bilo nedovoljno za preokret jer je Radnik ovaj period igre riješio u svoju korist 25:21. U četvrtom setu domaći su krenuli na sve ili ništa, što je unijelo dodatnu nervozu u njihovu igru,Ćuk je dobio žuti karton,ali gosti nisu ispjeli da to materijalizuju. Ljubinje je imalo osjetniju prednost tokom seta od tri do pet poena. Domaći su u završnicu seta ušli sa prednošću od 24:20.

Gosti se nisu predavali i uspjeli su da izjednače na 24:24. Tad je nastala prava drama igralo se poen za poen, kod domaćina je prednjačio Ćuk, a kod gostiju kapiten Milićević i raspoloženi Novokmet. Gosti nisu uspjeli da realizuju dvije meč lopte. Nakon smeča Milićevića gosti dolaze do nove meč lopte pri rezultatu 33:32. Tada igrač gostiju Novokmet pravi nepromišljen potez i misleći da je utakmica završena skida dres i odlazi u publiku da proslavi "pobjedu". Sudija mu dodjeljuje prvo žuti karton,a zatim i crveni što znači da je morao napustiti igru. Trener gostiju Manojlović je na parket morao poslati mladog Kuzmanovića koji je bio jedini igrač koji nije ulazio u igru. Odgovornost na sebe je preuzeo kapiten Milićević i sa dva "pajpa" donio velika tri boda svojoj ekipi. Rezultat ovog seta je bio 36:34 u korist gostiju ,koji je trajao rekordnih 49 minuta.

Publika je zaista uživala u ovoj odbojkaškoj predstavi. Kod domaćih igrača treba izdvojiti Ćuka i mlade igrače Janjića i Kozića. Kod gostiju bolji od ostalih su bili Milićević i Novokmet ,uz podršku Kvrgića i Gojkovića.

SD Borovik u Ljubinju
Gledalaca 200
Ljubinje:Dangubić,Budinčić,Janjić,Kozić,Topalović,Perišić,Brborić(kapiten),Đurić,Ćuk,Telebak(libero),Medan,Koljibabić
Trener:Miladin Rudan
Radnik:Kuzmanović,Novokmet,Delić,Jokanović,Kvrgić,Janjić,Gojković(libero),Milićević (kapiten),Cvijanović,Ćeklić
Trener:Darko Manojlović
Sudije :Husejnović (Sarajevo) i Savić (I.Sarajevo)
Rezultat: 25:22,25:27,21:25,34:36
Trajanje utakmice 123 minuta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.