Radnik slavio u Odžaku

Iznenađene u 3. kolu PL za odbojkaše

Radnik slavio u Odžaku

Odbojkaši Radnika iz Bijeljine načinili su najveće iznenađenje u trećem kolu Premijer lige BIH za odbojkaše. Bijeljinci su slavili na gostovanju Napretku iz Odžaka rezultatom 3-1.

Gosti iz Bijeljine mnogo bolje su otvorili utakmicu i dobrim servisima Marinkovića na prvi odmor otišli sa rezultatom 8:3. Nakon tehničkog time-outa domaći igrači dolaze do svoje igre i uspijevaju da uhvate rezultatski priključak, pa set ulazi u neizvjesnu završnicu. Ipak odbojkaši Radnika smečom Novokmeta realizuju drugu set loptu za vodstvo od 1:0 u setovima.

U drugom setu domaći igrači su bili konstantno u vodstvu. Bijeljinci su prijetili, ali nisu uspijevali da se približe. Napredak je vodio 16:12 i 19:16, a set je završen rezultatom 25:21 za domaće za izjednačenje u setovima (1:1). Ono što je svakako obilježilo ovaj set, a i dalji tok utakmice jeste povreda tehničara domaće ekipe Elezovića koji se više nije vraćao u igru do kraja meča.

Rezultati 3. kola
U susretima 3. kola postignuti su sledeći rezultati:

Ljubinje - Modriča Optima 0:3
Brčko Jedinstvo - Gacko 3:0
Student BO - Kakanj 2:3
Napredak - Radnik 1:3
7 Lukavac - Bosna 3:1
U trećem setu viđena je velika borba sa mnogo preokreta. Gosti su vodili sa 8:4 na time-outu, prednost su održali do drugog time-outa gdje je bilo 16:12. U tim momentima odlično je funkcionisao napad kroz sredinu kod gostiju - nezaustavljiv je bio Vasić, a odličan prijem gostiju držali su Milićević i libero Gojković. Trener domaćih izmjenio je svog korektora Tomića sa Jelušićem, a umjesto Davida Stanića uveo je mladog Pericu Stanića.Domaći su zaigrali odlično u odbrani uhvatili su nekoliko lopti, realizovali kontre i poveli sa 21:19. Međutim ni gosti se ne predaju izjednačavuju na 23:23, potom je Kvrgić izblokirao Teodorovića jedan na jedan, a onda Vasić i Milićević izblokirali Jurića za vodstvo gostiju od 2:1 u setovima.

U četvrtom setu domaći igrači su na prvi tehnički time-out otišli sa vodstvom od 8:7 i to je bilo sve što su prikazali u ovom setu. U nastavku igre Bijeljinci su se razigrali odlično je funkionisao prijem, kao i igra u odbrani što je omogućilo tehničaru gostiju Kvrgiću da razigra svoje igrače koji su rutinski priveli set kraju rezultatom 25:20 za pobjedu od 3:1.
OK Napredak - OK Radnik 1:3
23:25, 25:21, 23:25, 20:25
Dvorana SŠC Pero Zečević. Gledalaca 300. Sudije D.Ovuka i A.Delić. 

Napredak: Jelušić, Grgić, Teodorović, Tomić, Stanić D, Kljaić, Elezović, Jurić, Lopandić, Ćulap, Stanić P. Trener: Pero Stanić.
Radnik: Novokmet, Vasić, Jokanović, Kvrgić, Đokić, Stolić, Vujanović, Toholj, Gojković, Milićević, Marinković, Ćeklić. Trener Darko Manojlović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.