Radnik ubilježio i četvrti trijumf

Odbojkaška premijer liga za muškarce

Radnik ubilježio i četvrti trijumf

Odbojkaši Radnika savladali su ekipu Gacka u susretu šestog kola Premijer lige BIH u odbojci rezultatom 3:0, po setovima 26:24, 25:21, 25:19.

Početak utakmice je pripao gostima koji su bolje otvorili meč i imali konstantno vođstvo.Domaći igrači su igrali u grču sa velikim brojem grešaka,prije svega u servisu, ali i u realizaciji kontranapada. Loša igra domaćina omogućila je gostima da lako dolaze do poena što su iskusni Maljević i Đurić maksimalno iskoristili i uvećali prednost poslije drugog tehničkog time outa na 22:17.

Trener domaćih Darko Manojlović u igru je uveo Vujanovića umjesto Kvrgića i Ćeklića umjesto Vasića. To kao dao je prenulo domaće igrače koji prave mini seriju i smanjuju rezultat na 23:21 potom gosti ne koriste set loptu na 24:23. Nakon toga Bijeljinci uzimaju tri poena u seriji i dobijaju prvi set rezultatom 26:24.

U drugom setu nije viđena pretjerano kvalitetna odbojka domaći su konstantno vodili, a gosti su prijetili.U ovom dijelu igre kod Radnika se probudio korektor Marinković uz standardno dobre Milićevića i libera Gojkovića, što je domaćim igračima omogućilo naprave razliku i set privedu kraju 25:21.

U trećem setu domaćini su od početka zaigrali ozbiljno i na prvi odmor otišli sa prednošću od 8:4, zatim su vodili 12:7.Gosti na servis Perišića smanjuju na 12:11 i ozbiljno ugrožavaju sigurno vođstvo Radnika. Na time outu je bilo 16:13 za domaće.Nakon nekoliko dobrih servisa Marinkovića Radnik vodi sa 20:15 i rutinski privodi set kraju 25:19 za pobjedu i tri nova boda.

Treba istaći da gledaoci sigurno nisu bili zadovoljni prikazanom odbojkom jer su obje ekipe igrale ispod svog prosjeka,a u ukupno sivilo uklopio se sudijski par sa nekoliko pogrešnih odluka  na štetu obje ekipe.

OK Radnik - OK Gacko 3:0
(26:24,25:21,25:19)
Sudije: Nikolić (Brčko) i Lozanović(Zvornik)

OK Radnik: Novokmet, Vasić, Jokanović, Kvrgić, Đokić, Stolić, Vujanović, Toholj, Gojković (Libero), Milićević, Marinković, Ćeklić. Trener: Darko Manojlović.
OK Gacko: Rončević, Milović, Perišić, Ružić, Milidragović, Bošković, Vuković, Đurić (Kapiten), Maljević, Antunović (Libero). Trener: Saša Slijepčević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.