Radniku pobjeda nad Modričom

Premijer liga odbojkaša

Radniku pobjeda nad Modričom

M. Skaka

U prohladnoj dvorani O.Š. Knez Ivo od Semberije, u utakmici devetog kola Premijer lige BiH, između OK Radnik i OK Modriča Optima, više nego sigurno slavio je domaćin sa 3:1.

Izuzetno motivisani igrači domaće ekipe od samog starta meča su stavili do znanja gostima iz Modriče da su u ovom trenutku daleko kvalitetnija ekipa, i da sa pravom drže treće mesto na premijerligaškoj tabeli.

Velikim brojem uspešnih blokova, u čemu je prednjačio Bojan Novokmet, zaustavljen je napad gostiju, u čijim redovima je na momente samo Drobnjak uspevao da poentira. Prvi set riješen je ubjedljivo sa 25:17. U drugom je viđena egal igra, najviše zahvaljujući opuštanju domaćina i neočekivanom padu pri rezultatu 18:18, kada je u par navrata blokom zaustavljen kapiten Radnika Vladimir Milićević. Ovaj set je završen rezultatom 25:19 za bivšeg šampiona BiH.

U trećoj dionici je viđena prava borba, mada je u čitavom setu Radnik sigurno držao prednost. Ovaj set, kao i čitav meč, odlikovala je sjajna odbrana i prijem domaćih predvođeni Gojkovićem i Milićevićem, a u napadu raspoloženim Vasićem, Marinkovićem, i Novokmetom, koji set rješavaju u svoju korist 25:23.

Četvrti set je bio puka formalnost, jer su se u ekipi Radnika svi razigrali, dok je gostima iz Modriče ponestalo motivacije nakon gubitka trećeg seta. U ovom setu, strateg Radnika, Manojlović Darko, šansu je pružio Mariću, Stoliću i Ćekliću, i na taj način samo slikovito dočarao nadmoćnost u ovom susretu.

U ekipi Radnika nije bilo pojedinca koji se istakao, ali vrijedi istaći sportski duh libera Gojkovića, koji je i pored smrtnog slučaja u porodici dan ranije, zaigrao i pomogao ekipi da se uzčvrsti na trećem mestu Premijerligaške tabele. Kod gostiju, bolji od ostalih bio je kapiten Drobnjak, kome je pomagao Blagojević.

U narednom kolu koje je na programu sljedećeg vikenda, Radnik u derbiju kola dočekuje 7 Lukavac u pokušaju da im se osveti za poraz na startu, dok Modriča putuje u Sarajevo na megdan Bosni. 


OK Radnik - OK Modriča Optima 3:1

25:17, 19:25, 25:23, 25:17
BIJELJINA - Dvorana O.Š. Knez Ivo od Semberije. Sudije: Ovuka Duško (Banja Luka) i Delić Anel (Tuzla)

MODRIČA: Milošević D., Blagojević, Marić, Cvijanović, Stakić, Milošević B, Hasanbašić, Mehić(L), Vergilas, Radić, Drobnjak(c), Vidović. Trener: Cvijić Lazo.
RADNIK: Novokmet, Vasić, Marić, Kvrgić, Đokić, Stolić, Vujanović, Toholj, Gojković(L), Milićević (c), Marinković, Ćeklić. Trener: Darko Manojlović

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.