Repriza finala EP-a, ali Srbija je slabija

Srbija - Njemačka

Repriza finala EP-a, ali Srbija je slabija

Sponzorski tekst

U odnosu na finale Srbija je na Svjetskom kupu bez tri izrazito bitne igračice, dok je nastup Brakočević, MVP EP-a jako upitan i do sada nije odigrala niti jednu utakmicu

Preuzeto s Dvoznak.com

Ovdje je dovoljno reći da ćemo vidjeti reprizu finala Europskog prvenstva koje je odigrano prije nešto malo više od mjesec dana u Beogradu. Srbija se tada nošena domaćom publikom okitila zlatom. Bio je to neizvjestan susret u pet setova, Njemačka je vodila 2:1 i polovicom 4. seta imala prednost od 3 do 4 poena, ali onda je stala, a krenula je Srbija. Uzela četvrti set, Terzić je zamijenio najbolju igračicu prvenstva Brakočević s Malagurski i otišli su do naslova. Treba reći da su se ranije susreli i u skupini i da je tada Njemačka bila uvjerljiva sa 3:1.

Danas u odnosu na to finale Srbija će biti dosta oslabljena. Nema Nikolić, kapetana momčadi s EP-a, nema Ognjenović, tehničarke koja je fantastično odigrala to finale, ali nema ni Malagurski koja je donijela preokret. Ona se ozlijedila u prvom susretu, te je već otputovala kući i neće više zaigrati na Svjetskome kupu. Da problemi budu veći ni Brakočević nije još zaigrala ovdje iako trenira i u zadnjem susretu protiv Kenije sjedila je na klupi. Srbija do sada nije ovdje napravila krivi korak izgubila je od SAD-a, ali to su i očekivali. Protiv Kenije izgubili su set, Terzić je dao priliku mlađim igračicama koje nisu briljirale. Odmorio je Antonijević i Krsmanović dok je protiv SAD-a odmarao Čebić i Rašić. Brakočević do sada nije koristio i nekako se čini da je i on sve podredio današnjoj utakmici protiv Njemačke. Pobjeda ovdje ostavlja Srbiju u igri za prve tri pozicije koje vode na Olimpijadu, poraz bi taj plasman učinio puno teže dohvatljivim.

Nakon susreta protiv Kenije izjavu je dala Brakočević, MVP Europskog prvenstva i glavna igračica Srbije:

“Sretna sam radi pobjede moje ekipe. Nadam se da ćemo ovdje nastaviti kako smo igrali ovoga ljeta i pokušat ćemo dobiti što više utakmica. Stanje moje ozljede je sve bolje i više manje treniram normalno“.
Ipak Brakočević se danas ne očekuje na terenu, njen povratak je najavljen protiv Japana u trećem krugu. No nikad se ne zna hoće li riskirati i možda zaigrati već danas u ovoj važnoj utakmici.

Ni Njemice ovdje nisu još napravile krivi korak. One također znaju koliko nosi ova utakmica i one sigurno žele biti među tri. U glavi im je sigurno i poraz iz finala u Beogradu i želja za osvetom. U posljednjem kolu poražene su od Brazila u jednoj izjednačenoj utakmici, bilo je 3:1, a Brazilke su imale i više sreće u ključnim trenucima. Najbolja u njihovim redovima je bila Brinker sa 18 poena i ona ovdje igra vrlo dobro za sada. Tehničarka Weiss nije odigrala tu utakmicu na svojoj razini, dans će morati pružiti puno više za pobjedu Njemačke.

Nakon susreta Guidetti trener Njemačke:

„Brazil uvijek odigra malo bolje od nas i danas su bili bolji u ključnim trenucima susreta. Ne mogu biti previše uzrujan igrom moje ekipe. Stvarno smo se borili sva četiri seta i igrali dobro odbojku, ne savršenu, ali dobru da. Ako nastavimo s ovakvim igrama mislim da možemo ovdje dobiti još mnogo utakmica. Naš napad nije bio savršen u ključnim trenucima, nije jer nije bilo preciznosti to nam je nedostajalo“.

Njemačka je kompletna i motivirana da uzvrati za poraz s EP-a, pravi je trenutak za to jer Srbija nije u najjačem sastavu. Ipak protiv SAD-a mlada Srbija je pokazala da može biti konkurentna i u oslabljenom sastavu. Odlučit će bolji dan i tko bude imao više raspoloženih pojedinki koje mogu povući momčad prema pobjedi.

PROGNOZA
Pobjeda Njemačke


Njemačka se ima priliku osvetiti Srbiji za poraz u finalu Europskog prvenstva. Djeluje još bolje nego tamo. Odlična Grun je dulje uz momčad, Brinker je u velikoj formi. Giudetti dobro poznaje Srbiju i tu nema nepoznanica između obje ekipe. S druge strane Srbija je bitno slabija nego na Europskom prvenstvu. Nema Nikolić, nema tehničarke Ognjenović koja je bila najbolja igračica u finalu u kojem je Srbija slavila sa 3:2. Malagurski je izgubljena za turnir, a baš ona je donijela preokret u tom finalu kada je zamijenila Brakočević. Ove potonje neće također vjerovatno biti jer još nije zaigrala ovdje i najavljuje se da bi mogla zaigrati protiv Japana, a to je tek u trećem krugu. Ako i zaigra neće biti sigurno na maksimalnom učinku. Srbija bez četiri važne igračice iz finala u Beogradu i bez bučne podrše iz publike u odnosu na taj susret. Njemačka maksimalno motivirana i spremna bez ijednog  izostanka sa+ još više uigranosti i iskustva u odnosu na to finale. Na EP-u su slavile protiv Srbije u prvom susretu u skupini, zanju kako pobijediti i nemaju kompleks od susreta. Na prethodnim natjecanjima uvijek su bile neugodne Srbiji. Mislimo da danas sve izgleda idealno za Njemačku da dođe do pobjede.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.