Repriza prošlogodišnjeg finala
Trentino brani još jedan naslov

Klupsko SP u Dohi

Repriza prošlogodišnjeg finala

M. Maksimović

U finalu klupskog svjetskog prvenstva, igrat će dvije evropske ekipe, Skra Belchatow iz Poljske i talijanski Trentino. Poljaci su finale izborili preko Drean Bolivara, dok je Trentino bio siguran u susretu sa iranskim Paykanom.

Trentino je aktuelni dvostruki osvajač Lige prvaka, ekipa koja u Dohi brani naslov najbolje na svijetu. U polufinalu je ekipa trenera Stoycheva posao završila za 72 minute, po setovima 25:23, 25:19,25:19. Desetorostruki prvak Irana, prošlogodišnji osvajač Azijske Lige prvaka je najbolji otpor pružio u prvom setu koji je zanimljivo bio i najkraći u odnosu na preostala dva.Ekipu Trentina su do pobjede vodili Matey Kaziyski sa 12 i osmany Juantorena sa 13 poena, dok su u ekipi Paykana bili najbolji Seyed Mehdi Bazargarde sa 12 i Mohammad Mousavi sa 10 poena.

Sličan razvoj stvari smo imali u duelu Belchatowa i Drean Bolivara. Također je sve riješeno u tri seta, 27:25, 25:18,i 25:19. Poljaci su imali raspoloženog Mariusza Wlazlyja sa 20 poena i Bartosza Kureka sa 15. U ekipi Bolivara nije bilo igrača koji je izborio više od osam poena.

Prošle godine je Trentino u finalu nadigrao Belchatow 3:0, dok je treće mjesto osvojila ekipa Zenit Kazana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.