Rusi i Brazilci već u polufinalu

Svjetska liga za odbojkaše

Rusi i Brazilci već u polufinalu

Rusija i Brazil su već poslije dva kola obijezbedili plasman u polufinale finalnog turnira Svjetske lige koje se održava u Gdanjsku.

Rusi su nakon Amerikanaca savladali i Kubance koji su se očigledno istrošili od meča u pet setova protiv Brazila pa nisu mogli da se suprostave. Baćuške su sva tri seta dobile sa po 25:20.


Brazil je bio bolji od SAD sa 3:1, ali zanimljivo da su Amerikanci vrlo lako dobili prvi set čak sa 25:15. Zatim su se Brazilci uozbiljili i dobili su naredna tri sa 25:22, 25:22 i 25:15. Sutrašnji mečevi trećeg kola Brazil - Rusija i Kuba - SAD odrediće tačan plasman u grupi F, ali se najbitnije zna.


Danas u okviru grupe E igraju Bugarska - Argentina i Poljska - Italija i ukoliko pobjede Poljaci i Argentinci i tu ćemo znati polufinaliste koje je inače na programu u subotu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.