Rusija i Italija jedine bez poraza
Svako kolo nudi iznenađenja

Treći vikend Svjetske lige odbojkaša

Rusija i Italija jedine bez poraza

M. Maksimović

Tri su vikenda iza nas u Svjetskoj ligi, samo su dvije selekcije na maksimalnom učinku šest mečeva, šest pobjeda.To je selekcija Rusije u grupi B, te Italija u grupi D.

Rusi su svoj uspješni niz nastavili u dva meča protiv Bugarske.Igralo se dva dana u Surgutu, prvog su Bugari osvojili 53 poena ukupno, drugog dana šest više.U drugoj utakmice je sjajan bio Maxim Mikhaylov sa 22 osvojena poena.U istoj grupi Njemačka je uspjela samo jednom dobiti Japan.Prvog dana u Friedrichshafenu nakon velike koja je trajala dva sata i sedam minuta, Njemačka je upisala pobjedu 3:2.Dan kasnije, Japan je uzvratio na isti način u pet setova uz odličnu partiju Kunihira (23) i Tatsuye (25) poena.

Italija je odradila dva neugodna gostovanja u Koreji.Prvog dana u Incheonu je bilo nešto lakše, slavili su u četiri seta, drugog dana su morali igrati svih pet.U istoj grupi je Kuba dva puta bila bolja od Francuske.

Amerikanci su u Belo Horizonteu pred 17.836 gledalaca iznenadili Brazil.Raspoložen je u drugoj utakmici bioMatthew Anderson sa 21 poenom, do njega tu bio Williams Priddy sa 16.U prvom meču dileme nije bilo iako su Amerikanci uzeli prvi set.ovom pobjedom su Amerikanci preuzeli drugo mjesto u ovoj grupi ispred Poljske koja je na omjeru 3-3.Maksimalan broj bodova Poljaci su uzeli u Portoriku.

U grupi C se također dogodilo iznenađenje.U Pioniru su Portugalci šokirali Srbiju 2:3, ali su u drugom meču stvari došle na svoje mjesto.Ovdje Argentina vodi glavnu riječ sa omjerom 5-1, u Finskoj je bilo 2-3, odnosno 0-3.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.