Ruskinje prejake za selekciju Srbije

Polufinale EP-a za žene

Ruskinje prejake za selekciju Srbije

Ženska odbojskaška reprezentacija Srbije, koja u dosadašnjem toku Evropskog prvenstva nije izgubila niti jedan set, u današnjem prvom polufinalnom duelu poražen je od selekcije Rusije sa maksimalnih 3:0.

Igračice Zorana Terzića koje su na na prvenstvu Starog kontinenta prikazivale odične partije, raspoloženim Ruskinjama danas su uspjevale parirati samo tokom  prvog seta kada je Rusija slavila sa minimalnih 25:23.

U preostala dva seta došlo je do velikog pada u igri Srbije pa je Rusija slavila ubjedljivo sa 25:13 u drugom i 25:12 u trećem setu. 

Ovim porazom nakon izabranice Zorana Terzića ostalem su bez šanse da brane titulu osvojenu prije dve godine u Beogradu, pa će u subotu od 17 časova igrati za treće mjesto. 

U drugom polufinalu, od 20 časova, večeras igraju Njemačka i Belgija.

Polufinale Evropskog Prvenstva:
Rusija - Srbija 3:o (25:23, 25:13, 25:12)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti