Sedmi trijumf SOK Mostar

Na Bijelom Brijegu savladan OK Novi Grad

Sedmi trijumf SOK Mostar

Nastavljeno je takmičenje i u odbojkaškoj Premijer Ligi Bosne i Hercegovine utakmicama 10. kola. 

Odbojkašice SOK Mostar nastavile su sa sjajnim partijama u Premijer Ligi Bosne i Hercegovine. Večeras su popularne "Sokice" na svom parketu bile uvjerljive protiv djevojaka OK Novi Grad koje su savadale s uvjerljivih 3:0 u setovima (25:22, 25:14, 25:18).

Već tradicionalno domaće odbojkašice u prvi set ušle su malo sporije dozvoljavajući gostujućoj ekipi da bude konkurentna i da set dovlači do faze neizvjesnosti. No ipak ona je izostala zahvaljujući sigurnom finišu Mostarki koje su prvi dio igre riješile u svoju korist rezultatom 25:22.

U drugom setu realan omjer snaga na terenu, zahuktali SOK Mostar uhvatio je pravi ritam ove utakmice što se odrazilo i na rezultatu budući da su svojim protivnicama u ovom setu dozvolile osvajanje samo 14 poena.

U trećem setu Novi Grad je zaprijetio, poveo sa 7:3, no ubrzo su domaće djevojke riješile i taj nalet Novog Grada te polovicom trećeg seta prelomile i taj dio igre i sigurno slavile. SOK Mostar nakon 10 kola ima 7 pobjeda i 3 poraza na svom kontu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti