Semin Hubić, trener ŽOK Bihać: Ulazak u Premijer ligu nam je dugoročni cilj
Odbojkašice Bihaća se nakon osam kola nalaze na vrhu odbojkaške Superlige (FOTO: Facebook/ ŽOK Bihać)

Odbojkašice Bihaća igraju sjajno u Superligi

Semin Hubić, trener ŽOK Bihać: Ulazak u Premijer ligu nam je dugoročni cilj

S. Bošković

Odbojkašice Bihaća igraju polusezonu iz snova u odbojkaškoj Superligi, grupa Sjever.

Nakon osam odigranih kola nalaze se na prvom mjestu tabele s šest pobjeda. U nedjelju će snage odmjeriti s drugoplasiranom ekipom Kaknja koja ima bod manje, te će u direktnom duelu imati priliku da osiguraju titulu jesenjih prvakinja. Povodom tog susreta portal SportSport.ba kontaktirao je trenera ŽOK Bihać Semina Hubića.

"Protiv Kaknja igramo zadnju utakmicu polusezone i pobjeda u ovom susretu bi nam dala veliki podstrek za nastavak sezone. U sjajnom smo nizu od šest pobjeda i sami smo iznenađeni ovim rezultatom jer nismo očekivali ovakav uspjeh. Ovo je mlada ekipa sastavljena od domaćih igračica. No, na početku sezone stvari nisu izgleda dobro jer smo zbog promjene uprave u klubu imali problema, a ja sam ekipu preuzeo tek u septembru".

Odbojkašice Bihaća sezonu su otvorile s dva poraza, no uspjele su u nastavku okrenuti stvari u svoju korist i doći do prvog mjesta, no u klubu još ne razmišljaju u ulasku u viši rang.

"Nismo još stekli uslove da bismo zaigrali u višem rangu. Treba nam veći budžet od ovog sadašnjeg, te nam trebaju pojačanja zbog velike razlike u kvalitetu između najvišeg ranga i ovog našeg. No, dugoročni nam je cilj da se nađemo u elitnom odbojkaškom rangu jer tu smo i bili dugo godina. No, kao što sam već rekao tu nam treba velika pomoć od uprave, sponzora kao i grada Bihaća", izjavio je za SportSport.ba trener ŽOK Bihać Semin Hubić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi