Sinanović: Možemo napraviti nešto više
Erna Sinanović

Reprezentativka BiH

Sinanović: Možemo napraviti nešto više

E. Škorić

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Hamid Subašić je objavio spisak igračica na koje računa pred nastupajuće predkvalifikacije za odlazak na EP. Među pozvanima je i Erna Sinanović, iskusni libero Kule iz Gradačca.

Kula iz Gradačca je reprezentaciji ponudila čak šest svojih igračica i to: Erna Sinanović, Sanja Blagojević, Lejla Muftić, Ivana Gardović, Mirida Avdić i Kristine Mišić. Jedna od najiskusnijih Erna Sinanović ističe da se može napraviti dobar rezultat te priželjkuje prolaz.

"Jedino što mogu reći je da ćemo ovaj put kao i prošli dati sve od sebe da prođemo dalje. Mislim da možemo nešto napraviti. Ali, obzirom da ne znam kakve su ostale reprezentacije, ne mogu puno toga reći. Prolazak dalje bi bilo nešto najbolje u mom životu", kazala je u razgovoru za SportSport.ba Erna Sinanović.

Dobar dio BiH reprezentacije dolazi iz gradačačke "Kule", ekipe koja se bori u završnici domaćeg Kupa. Sinanović je uvjerena da momčad iz sjevernog dijela naše zemlje posjeduje kvalitetu.

"Pa sigurno da ima kvalitete u našoj ekipi. Izgleda da još nismo posložili sve kockice, ali očekujem da napravimo nešto više u Kupu te play-offu. Sad u petak igramo zadnje kolo Premijer lige i nadam se da ćemo na kraju završiti na trećem mjestu, iako s pravom mogu reći da smo mogli puno bolje. Sljedeći vikend igramo završnicu Kupa BiH u Bčrkom i tu se nadamo finalu."

Erna Sinanović je nekoliko sezona član Kule iz Gradačca, ali je najbolje rezultate ostvarila sa ekipom "Pola" iz Kalesije.

"Počela sam trenirati sada već daleke 1996. godine i moj prvi nastup bio je u ŽOK "Polo" iz Kalesije. Sa tom sam ekipom osvojila četiri puta prvenstvo ali niti jednom Kup. Osim toga, sa Polom sam igrala kvalifikacije CEV kupa u Albaniji, Poljskoj, Švicarskoj i Slovačkoj i na svakom od tih turnira smo napravili zapažene rezultate. U aprilu 2007. godine sam stigla u Gradačac i tu sam još uvijek. Iako se dobro osjećam ovdje, nisam sigurna hoću li ostati do kraja moje karijere".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.