Sisley lovi novi trofej
Sisley je favorit u finalu

Finale CEV Kupa

Sisley lovi novi trofej

M. Maksimović
Teme:

U finalu CEV Kupa za odbojkaše igrat će Sisley Treviso i Zaksa Kedzierzyn-Kozle iz Poljske. Sisley je na putu do finala pobjedio također ekipu iz Poljske, Asseco Resoviju, dok je sastav Zakse u zlatnom setu bio bolji od CSKA iz Sofije.

Jaki Sisley je već u prvoj utakmici ostvario tešku ali vrijednu pobjedu u pet setova, nakon čega je u revanš posao bio gotov u četiri. Tako je iskusna ekipa predvođena Alessandrom Feiem, Papijem Bjelicom došla krenula u lov na novi trofej. Do sada je osvojeno devet naslova prvaka, četiri Kupa Italije, šest puta Superkup, pa su tu  i četiri naslova prvaka Evrope, četiri trijumfa u ovom takmičenju uz naslova pobjednika Kupa Kupova.

Drugo polufinale je odlučeno u zlatnom setu. U Sofiji je CSKA stigao do čiste pobjede 3:0, a onda su Poljaci uzvratili istom mjerom u revanšu i na kraju su sa 15:12 u zlatnom setu prošli u finale.Zaksa Kedzierzyn-Kozle ima pet naslova prvaka Poljske, od čega su četiri osvojena zaredom od 2000.do 2003.godine.

Rezultati polufinala:
Sisley - Asseco Resovia 3:1 (3:2)
Zaksa - CSKA 3:0 (0:3) zlatni set 15:12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.