Sisley Treviso osvojio CEV kup
Blok Sisleya je bio prejak

Po drugi put u istoriji

Sisley Treviso osvojio CEV kup

M. Maksimović
Teme:

Odbojkaši Sisleya iz Trevisa su osvojili novi, 33. po redu trofej u istoriji kluba. U finalu CEV kupa oni su kao gosti pobijedili poljski sastav Zaksu Kedzierzyn u zlatnom setu 15:11.

Poljaci su kao gosti prvu utakmicu riješili u svoju korist 3:2, stekavši tako realne šanse da u revanšu na svom terenu dohvate trofej CEV kupa, ali to se nije dogodilo. Poljaci su krenuli odlično u utakmicu, poveli su 8-2 i do kraja su iskontrolisali prvi set.

Međutim u nastavku gosti polako ali sigurno preuzimaju konce igre, stižu do prvog seta, nakon čega je bilo puno lakše. U sva tri seta koja su otišla na stranu Sisleya, Poljaci su zapeli sredinom seta.

Gostima je to bilo dovoljno za zlatni set u kojem su poveli 5-2, 10-6, na kraju je bilo 15:11. Robert Horstink je osvojio 19 poena, iskusni Fei 20, kod Poljaka je Michael Ruciak izborio 12 poena. Za Sisley je ovo drugi naslov u CEV Kupu, ukupno deseti evropski.

Rezultati finala:

Sisley Treviso - Zaksa Kedzierzyn 3:1 (1:3), zlatni set 15:11 za Sisley

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti