Slab otpor Studenata

Slab otpor Studenata

M. Skaka

Odbojkaši Radnika su, u sada već dugoj seriji pobjeda. Nakon teške utakmice protiv Napretka u prošlom kolu, gostovanje kod Studenta predstavljao je potvrdu dobrih igara u dosadašnjem toku takmičenja.

Paljani su u meč ušli izuzetno motivisani, iako su igrali bez nekoliko standardnih prvotimaca. Takvim pristupom meč su otvorili sa nekoliko sjajnih blokova, i zaustavili najopasnije igrače Radnika, Milićevića, Marinkovića i Novokmeta. Na prvi tehnički time-out odlazi se sa prednošću domaćih od dva poena. Sa tom prednošću otišlo se i na drugi tehnički odmor. Nakon toga, igrači Radnika podižu nivo igre i na kraju seta preokreću rezultat u svoju korist, i u tijesnoj završnici dobijaju prvi set sa 25:23.

Poljuljanog samopouzdanja nakon preokreta, u drugom setu Student nije pružao nikakav otpor, a razigrani Milićević, Đokić, Novokmet i Vasić, rutinski su na mreži „završavali“ posao koji je sjajno „pripremao“ Kvrgić. Gojković je u odbrani bio neprelazan, i omogućavao je kontre gostima koje su gore navedeni bez problema realizovali. Ovaj set završen je rezultatom 25:15 za Radnik.

Treći set predstavlja u neku ruku reprizu prvog, samo što Radnik nije čekao kraj seta da preokrene rezultat kao što je to bio slučaj u prvom. Angažovanijom, i igrom na sve ili ništa, Student uspijeva da napravi prednost na samom početku seta. Kada su svi mislili da će se otići u četvrti set, na scenu stupa kapiten Radnika Vladimir Milićević, i na servisu se zadržava osam poena, kada sa 10:6, pravi preokret na 13:10, i uvodi meč u mirniju završnicu. I kada su svi ponovo mislili da će iskustvo Radnika iz ove sezone kada su redovno dobijali setove u neizvesnoj završnici, Studenti se bude, i sa nekim diskutabilnim odlukama sudijske dvojke Huseinović-Nikić, ulazi se u egal završnicu uprkos vođstvu gostiju od 21:17. Pri rezultatu 22:23, Radnik osvaja, čini se najbitniji poen u utakmici i dolazi do dvije meč lopte. Greškama je meč okončan, jer nakon auta iz servisa, prvo Vasića, a onda i Čeremidžića, gosti osvajaju treći set sa 25:23, i dolaze do šeste uzastopne pobjede u prvenstvu.

Valja istaći kvalitetnu igru Dejanovića i kapitena Furtule kod Studenta, dok su se u ekipi Radnika pored standardnih Gojkovića i Milićevića, istakli Novokmet, Vasić, kao i Đokić, koji je pružio jednu od kvalitetnijih partija u posljednje vrijeme.

XIII kolo Premijer lige BiH (M)
OK STUDENT - OK RADNIK 0:3
(23:25, 15:25, 23:25)
SD O.Š. Mokro. Delegat: Krišto Zvonko (Zenica). Sudije: Husejnović Jasmin (Sa) i Nikić Slobodan (Brčko). Gledalaca: 100.
OK STUDENT Pale: Čeremidžić, Skakavac, Ružić, Matović, Košarac, Čvoro, Furtula(c), Šarović, Aleksić (L), Tomić, Dejanović, Čvoro. Trener: Savić Vladan.
OK RADNIK: Novokmet, Vasić, Jokanović, Kvrgić, Đokić, Stolić, Vujanović, Toholj, Gojković (L), Milićević (c), Marinković, Ćeklić. Trener: Darko Manojlović.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.