Pogledajte slavlje bh. odbojkašica nakon plasmana na Evropsko prvenstvo

Historijski rezultat

Pogledajte slavlje bh. odbojkašica nakon plasmana na Evropsko prvenstvo

M. Šljivak

Odbojkašice Bosne i Hercegovine će po prvi put igrati na Evropskom prvenstvu.

Sjajnom igrom u kvalifikacijama bh. odbojkašice su napravile veliki uspjeh i otišle su na Euro.

Nakon utakmice sa Latvijom i uvjerljive pobjede kojom je bh. selekcija osigurala plasman među najbolje selekcije Evrope, nastalo je veliko slavlje.

Nagradu za najbolju igračicu susreta ponijela je Edina Begić, a nagradu joj je uručila jedna od najboljih odbojkašica svijeta Tijana Bošković.

Izabranice Stevana Ljubičića sada mogu mirno proslaviti pobjedu jer sutrašnji meč protiv Slovenije nema nikakvog rezultatskog značaja.

Prva igra za Srbiju, druga za BiH: Jedna od najboljih odbojkašica svijeta bodri sestru u Zenici

Jedna od najboljih odbojkašica svijeta Tijana Bošković (24) našla se večeras na tribinama u Zenici.

Oglasi

Razlog dolaska reprezentativke Srbije je njezina sestra Dajana, koja nastupa za odbojkašku reprezentaciju Bosne i Hercegovine sa kojom će igrati na Evropskom prvenstvu.

Tijana važi za jednu od najbojih odbojkašica na svijetu. Nastupa za reprezentaciju Srbije sa kojom je dva puta osvajala prvenstvo Evrope i jednom prvenstvo svijeta.

Sa druge strane njezina sestra Dajana uzdanica je reprezentacije Bosne i Hercegovine, pa bismo lako duel sestara Bošković mogli gledati na Evropskom prvenstvu.

Sestre Bošković rođene su u Bileći. Put je Tijanu odveo do reprezentacije Srbije i ona je trenutno na samom vrhu svijeta.

Interesantno je svakako da su sestre Bošković ranije imale ponude reprezentacije Turske da nastupaju za ovu selekciju.

Međutim, nisu željele da promijene prezime kako bi dobile pasoše ove zemlje i odlučile su se nastupati za Srbiju, odnosno Bosnu i Hercegovinu.

Top Komentari

Chelsea
Svaka cast
4 0
Sierra_Leone1946
PONOS BOSNE I HERCEGOVINE!
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi