SOK Mostar bez problema savladao ŽOK Smeč iz Lukavca

Mostarke nižu pobjede

SOK Mostar bez problema savladao ŽOK Smeč iz Lukavca

Odbojkašice SOK Mostar slavile su danas novu pobjedu u okviru Premijer lige. One su u dvorani na Bijelom Brijegu bile bolje od ekipe ŽOK Smeč Lukavac s 3:0 u setovima (25:15, 25:20, 25:22)

Nakon fantastične igre u prošlom kolu i pobjede nad banjalučkim OK Volley, 'Sokice' su danas rutinski odradile posao protiv tima iz Lukavca i još više učvrstile sjajnu poziciju na ljestvici.

Doduše, nije to bila izvedba kao protiv OK Volley, no Mostarke su igrale koliko je bilo dovoljno da se savladaju neiskusne gušće. Prvi set je bio šetnja domaćih odbojkašica koje su kontrolirale igru i rezultat do konačnih 25:15. Početak drugog seta pripada gošćama koje su brzo povele 6:0, a imale su prednost sve do 16:16, kada iz nešto više uloženog truda domaće igračice i ovaj dio igre rješavaju u svoju korist s 25:20. Treći set je protekao u ležernoj igri s obje strane a trener Darko Drmać u ovom je susretu imao prostora dati i priliku odbojkašicama koje u prvenstvu imaju manje prilike za igru.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi