SOK Mostar pobijedio Slobodu u Tuzli
Mostarke su prekinule niz od dva uzastopna poraza

Trijumf mostarskih odbojkašica

SOK Mostar pobijedio Slobodu u Tuzli

Odbojkašice SOK Mostar večeras su na pravi način odreagirale nakon dva domaća poraza i donijele pobjedu s teškog gostovanja u Tuzli. 'Sokice' su pobijedile domaću Slobodu s 3:0 u setovima (25:20, 30:28, 25:19)  i tako se vratile na pobjednički kolosijek.

Broj grešaka koje su Mostarke napravile večeras u Tuzli, rapidno je manji u odnosu na utakmicu iz prošlog kola protiv ekipe Jahorine a sve se to odmah reflektiralo na rezultatu. Dobile su gošće prvi set naoko rutinski mada su odbojkašice Slobode pružale solidan otpor, ali igra kakvu su 'Sokice' prezentirale večeras bila je previše za mlade Tuzlanke.

U drugom setu viđena je prava drama. SOK Mostar imao je prednost i neizvjesna završnica mogla se izbjeći, no otišlo se u razliku u kojoj su i domaće propustile nekoliko set lopti, a malo sreće, te nešto kvalitete i iskustva koji su bili na strani gošći prelomile su i ovaj dramatični set na njihovu stranu. U trećem setu SOK Mostar nije ispuštao prednost, dok su domaće odbojkašice nakon izgubljenog drugog seta koji je mogao otići i na njihovu stranu pale u igri i dileme više nije bilo. Nakon dva domaća poraza ova pobjeda je itekako dobro došla mostarskom timu da povrati samopouzdanje pred nove izazove u Premijer ligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti