SOK Mostar pobjednik Kupa Federacije BiH

Sjajna odbojka u Mostaru

SOK Mostar pobjednik Kupa Federacije BiH

Odbojkašice SOK Mostar pobjednice su Kupa Federacije Bosne i Hercegovine. One su večeras u finalnom meču u dvorani Bijeli brijeg pred oko 500 gledatelja savladale ekipu OK Sloboda iz Tuzle rezultatom 3:1 u setovima (25:20, 25:20, 21:25, 25:20), pospremile vrijedan trofej u klupske vitrine te izborile završnicu Kupa BiH koji će se igrati slijedeće godine.

Svi oni koji su večeras došli na ovo finale mogli su uživati u sjajnoj odbojci koju su igrale obje ekipe. Domaće odbojkašice su u prva dva seta prikazale možda i najbolju igru ove sezone i oba ih dobile rezultatom 25:20 sjajnom igrom u završnicama seta. 
Popularne "Sokice" dobro su stajale i u trećem setu koji je stremio ka egal završnici ali je koncentracija domaćih igračica naglo pala i serijom grešaka su praktički poklonile set Tuzlankama.

Početkom červrtog seta uslijedio je veliki šok za SOK Mostar. Domaće djevojke su igrale sjajno i stremile pobjedi a onda se ozlijedila najbolja odbojkašica mostarskog tima Tamara Ćešić. Njeni bolni krici i plač ostavili su bez riječi sve nazočne u dvorani a na licima njenih suigračica pojavile su se suze i nevjerica. 

Igra se morala nastaviti, gošće su iskoristile šok koji je pogodio domaći tim i dostigle su prednost "Sokica", no onda je na scenu stupila Angelina Divljan koja je cijeli meč igrala odlično. Ona je s nekoliko sjajnih servisa osigurala prednost svom timu koju Tuzlanke više nisu mogle stići. 

Točku na "i" stavila je Amra Mandžukić koja je također odigrala odličan meč i slavlje je moglo početi. Ovaj trofej kruna je ove zasad sjajne sezone mostarskih odbojkašica koja zasad još nije ni blizu kraja. 

Ostaje nada da se Tamara Ćešić nije teže ozlijedila jer se radi o kapetanici i stožernoj igračici ovog tima koji je vremenom uz ogromne padove rukometa i košarke postao najbolji dvoranski klub u Mostaru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije