SOK Mostar pobjedom otvorio novu sezonu u Premijer Ligi

Mostarske odbojkašice pobjedom krenule u sezonu

SOK Mostar pobjedom otvorio novu sezonu u Premijer Ligi

Odbojkašice mostarskog SOK Mostar odlično su otvorile novu sezonu Premijer Lige. Nakon što su u srijedu u okviru 1/4 finala Kupa OS BiH u Mostaru nadigrale ekipu ŽOK Goražde, jučer su Mostarke trijumfalno krenule i u novu sezonu u PL.

U utakmici prvog kola Studentice su igrale u Sarajevu protiv ekipe Novog Grada te uvjerljivo nadigrale svoje domaćine s 3:0 u setovima. U prvom setu viđena je velika borba, igralo se poen za poena Mostarke su imale više sreće i spretnosti te su taj dio igre dobile s 26:24.

U drugom setu igra djevojaka iz Novog Grada se raspala te je Student projurio kroz njega rezultatom 25:13. Domaći tim se ponovno pribrao u trećem setu, no zahuktale djevojke iz Mostara su dobile i taj dio te dolaze do premijerne i jako vrijedne pobjede kojom su na najbolji mogući način otvorile ovogodišnje natjecanje u PL BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije