SOK Mostar teže od očekivanog slavio protiv OK Inova
Mostarke su došle i do osme pobjede u povratničkoj sezoni u Premijer Ligu

"Sokice" se namučile za pobjedu

SOK Mostar teže od očekivanog slavio protiv OK Inova

U utakmici 12. kola odbojkašice SOK Mostara došle su do nove pobjede u Premijer Ligi, njihove osme iz dvanaest utakmica.

One su večeras u dvorani na Bijelom Brijegu slavile protiv OK Inova rezultatom 3:1 u setovima (25:21, 25:21, 25:27, 25:20) No nije sve tako lako išlo za domaći tim koji je opet olako ušao u utakmicu. U prvom setu, barem u prvoj polovici Mostarke su bile u podređenom položaju i bile su primorane sustizati vodstvo mladih banjalučanki. Ipak, nekako, na individualni kvalitet i iskustvo SOK Mostar je prelomio ovaj set i dobio ga rezultatom 25:21.

Preslika događanja iz prvog seta viđena je i u drugoj dionici ovog meča. Opet su mlade cure iz gostujućeg sastava diktirale tempo i stekle prednost djelomično zahvaljujući i velikom broju grešaka domaćih igračica. Pri rezultatu 19:15 za OK Inova opet je krenuo preokret "Sokica" koje su identičnim rezultatom 25:21 dobile i drugi set ovog meča.

Sve ono što su propustile u prethodnim setovima mlade igračice Inove naplatile su u trćem setu. Iako se opet odigravao scnenarij iz prethodnih setova, tj. nakon što su se domaće odbojkašice opet vratile nakon prednosti gošći, te poravnati na 24:24, te 25:25, lopta je nagradila ekipu iz Banja Luke koja je zasluženo dobila treći set rezultatom 27:25.

Tek je četvrti set donio nešto bolju igru domaćih igračica što je odmah rezultiralo i na rezultatu. Manji broj grešaka i bolji servisi značili su i konačni kraj ovog meča kojeg su domaće igračice dobile puno teže od najavljivanog i očekivanog.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi