Srbija večeras slavi: Tijana i drugarice odbranile svjetsku titulu
FOTO: FIVB

U finalu bolje od Brazila

Srbija večeras slavi: Tijana i drugarice odbranile svjetsku titulu

H. Zilić

Odbojkašice Srbije nedodirljive su u svijetu.

Tijana Bošković i drugarice odbranile su titulu prvakinja svijeta.

U finalu Svjetskog prvenstva u meču koji je odigran u nizozemskom Apeldoornu odbojkašice Srbije porazile su Brazil sa 0:3.

Finale je ponudilo dosta drame, lijepih ponea u prva dva seta. Za svaki poen se moralo dobro raditi, a prvi set uzima Srbija na razliku bilo je 24:26.

U drugom setu slična igra na terenu, ponovo su odlučivale nijanse i više koncetracije u završnici seta imala je selekcija Srbije i dobila sa sa 22:25 za već velikih 0:2.

Treći set Srbija otvara odlično i sredinom seta ide na +5, rezultat je glasio 8:13. Kao da je to dotuklo Brazilke. Nakon toga Srbija je igrala u transu i privela set kraju sa 17:25 za  konačnih 0:3 i odbranila titulu prvakinja svijeta.

Opis nije dostupan.

Ovogodišnje Svjetsko prvenstvo ostat ce upamćeno jer je trajalo skoro mjesec dana od 23.9. do 15.10. i igralo se u dvije države Poljskoj i Nizozemskoj, a pored toga grupna faza se u prva dva kola igrala i na stadionu u Arnheimu što je bio još jedan eskperiment u svijetu odbojke.

Ovome dodajmo da je do bronzane medalje došla selekcija Italije koja je u meču za treće mjesto savladala SAD sa 3:0 (25:20, 25:15, 27.25).

Naredni izazov za odbojkašice je prvenstvo Evrope naredne godine na kojem će drugi put u historiji učestvovati i reprezentacija Bosne i Hercegovine.

Top Komentari

HamzaVojvoda
Bravo cure ovo je milina za vidjet. Tako mala zemlja a najbolji u Svijetu. Pravo cudo da granicimo sa njima a miljama smo udaljeni od njih na sportskom a i nekim drugim poljima.
1 8
omer
Kamo srece da granicimo sa bilo kim drugim samo ne sa njima. Tako bismo izbjegli i agresiju i genocid koji pocinise nad nama.
4 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi