Srbija do polufinala bez izgubljenog seta

28. Evropsko prvenstvo za žene

Srbija do polufinala bez izgubljenog seta

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije natavila je sa sjajnim igrama na u okviru 28. Evropskog prvenstva koje se održava u Švajcarskoj i Njemačkoj. Srbijanske su u  Cirihu savladale Italiju sa 3:0 (25:14, 28:26, 25:18). 

Za plasman u finale, koje će se igrati u Berlinu odbojkašice naših istočnih komšija morat će savladati Rusiju. 

Najefikasnija u igračica u timu Zorana Terzića bila je Jovana Brakočević sa 17 poena, dok je Milena Rašić zabilježila 14 osvojenih poena. 

Odbojkašice Hrvatske pružile su sjajan otpor domaćimu EP-a, reprezentacij Njemačka, pogotovo u prva dva seta koje su Njemice sa minimalnom prednošću rjiešile u svoju korist, da bi u trećem setu Hrvatska odigrala nešto slabije, pa će za plasman u finale Švabice igrati sa Belgijom. Polufinalni mečevi igraju se u petak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.