Srbija i Brazil za jackpot
Velika radost srpskih igrača nakon pobjede

World League 2009

Srbija i Brazil za jackpot

U finalu dvadesetog izdanja Svjetske lige za odbojkaše na Final Sixu koji se igra u beogradskoj Areni igraće reprezentacije Brazila te domaćina Srbije. Za utješno treće mjesto igraće Rusija i Kuba, koje su poražene u polufinalnim mečevima.

U prvom polufinalnom duelu Brazil je bez problema izašao na kraj s Rusijom, koja niti jednog trenutka nije ozbiljnije ugrozila Brazil. Prvi set je Brazil rješio rutinski 25:17, dok su u drugom setu Rusi zaigrali nešto bolje, te su izgubili sa 25:21.

Treći set ista priča, Brazil dobija 25:21 i ide u finale dvadesetog izdanja Svjetske lige. Najbolji igrači u redovima Brazila bili su Giba sa 16 i Leandro Visito sa 14 poena, dok je u redovima Rusije najbolji bio Brezhko sa 10 poena.

U drugom polufinalu, pred 15.000 gledatelja u beogradskoj Areni, Srbija je bila bolja od Kube rezultatom 3:1 u setovima. Srbija je jako loše otvorila meč izgubivši prvi set vrlo ubjedljivo 25:18, ali je Igor Kolaković onda podigao moral svojim igračima koji su  drugi set odigrali maestralno dobivši ga 25:13.

Nakon toga igrači Srbije preuzimaju stvari u svoje ruke, pa dobivaju treći set rezultatom 25:21, dok se u četvrtom setu vodila žestoka borba za svaku loptu. Ipak, u završnici seta Srbija je imala više snage i slavila 27:25 za veliko slavlje u Areni.

Prvo ime u redovima Srbije ponovo je bio Ivan Miljković sa nevjerovatnih 26 poena, a vrlo dobru partiju pružio je i Miloš Nikić sa 12 poena. U redovima Kubanaca kao i obično najbolji je bio dvojac Leon i Simon koji su imali po 17 poena.

Tako će u velikom finalu za jackpot od milion dolara igrati Srbija i Brazil, a Srbija će ako pobijedi biti prva domaća reprezentacija nakon 12 godina koja je uspjela osvojiti Svjetsku ligu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.