Srbija odbranila naslov

Završena Evropska liga za odbojkašice

Srbija odbranila naslov

Odbojkašice Srbije odbranile su naslov prvaka Evropske lige pobjedom nad Bugarskom sa 3-1 u setovima u finalu Evropske lige, čija je završnica odigrana u Ankari.

Izabranice Zorana Terzića nisu previše imale problema protiv Bugarki, koje su samo u trećem setu pokazale da znaju igrati odbojku. Srpkinjama je za novi naslov bilo potrebno samo 90 minuta. Bronza je pripala Turskoj, koja je sa 3-0 (25:19, 25:23, 25:15) bila bolja od Izraela.

Prvi set su igračice Srbije dobile sa 25:20, u drugom su još lakše došle do pobjede (25:12), da bi se Bugarke vratile u meč osvajanjem trećeg seta rezultatom 25:16. Izgubljeni treći set je bio znak za uzbunu kod igračica Srbije, koje se u četvrtom setu ponovo bude i dobivaju ga sa 25:22, te na taj način osvajaju novi naslov Evropske lige i osiguravaju plasman na Grand Prix.

Jelena Nikolić iz Srbije je proglašena za najbolju igračicu turnira, najbolja poenterka je Turkinja Darnel Neslihan, najbolja smečerka Jovana Brakočević iz Srbije, blokerka Erdem Eda (Turska), serverka Strashmira Filipova (Bugarska), primačica Jelena Nikolić, dizačica Maja Ognjenović (Srbija), a najbolji libero je Mariya Filipova iz Bugarske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije