Srbija ostala bez medalje, bronza Belgijankama

EP u odbojci, utakmica za 3. mjesto

Srbija ostala bez medalje, bronza Belgijankama

Odbojkašice Srbije izgubile su od Belgije sa 3:2 u setovima (23:25, 25:21, 28:26, 21:25, 15:11) u utakmici za treće mjesto na Evropskom prvenstvu.

Ženska odbojkaška rerpezentacija Srbije koja je branila zlatnu medalju sa prošlog šampionata Evrope, tako je ostala i bez medalje najslabijeg sjaja. Iako su do polufinala igračice Zorana Terzića igrale odličnu odbojku, te nisu izgubile niti jedan jedini set, u polufinalu sa lako izgubile od Rusije, da bi ih danas savladale nakon pet setova igre savladale Belgijanke. 

Prvi set je bolje otvorila Srbija, a iako je do samog kraja bio neisvjestan, na kraju je ovaj period igre pripao selekciji naših istočnih komšija rezultatom 25:23. Belgijanke su u drugom zaigrale angažovanije, proradila je odbrana, pa su drugi set riješile u svoju korist rezultatom 25:21.

U trećem setu odigrao se pravi mali „rat“ u igri preko mreže. Belgijanke su uzele pet prvih poena u trećem setu, ali već do prvog tehničkog time outa srbijanske odbojkašice su se vratile u igru. Nijedna od ekipa nije uspjela da napravi ozbiljniju prednost sve do završnice seta kada je Belgija je povela sa 22:20. Srbija se vratila u igru sjajnim servisom Krsmanovićeve, ali u uzbudljivoj završnici Belgija je realizovala četvrtu set loptu nakon lošeg napada korektora Srbije Jovane Brakočević pa je Belgija slavila sa 28:26.

Ipak u osvajanju četvrtog seta u korist Srbije upravo je najviše doprinjela Brakočevića koja je osvojila posljenji poen za svoj tim za 25:21 za tim Zorana Terzića. 

Tie-break je bolje otvorila Belgija, povela je sa 6:2. Međutim, Srbija je na servis Jelene Nikolić ušla u seriju i vodila je 8:7. Tada je selekcija Srbije propustila realizovati kontru za dva poena viška i to se ispostavilo odlučujućim. 

Dve neuspješne akcije kroz sredinu, a zatim i greška Brakočevićeve, da bi tačku na „i“ stavila Ognjenovićeva loše „skuhanom“ loptom za konačnih  15:11 i pobjedu Belgije.

Evropsko prvenstvo, utakmica za 3. mjesto:
Belgija - Srbija 3:2 (23:25, 25:21, 28:26, 21:25, 15:11)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.