Srbijansku odbojkašicu optužuju za rasizam nakon što je rukama iskosila oči

Nimalo pametan potez

Srbijansku odbojkašicu optužuju za rasizam nakon što je rukama iskosila oči

E. Škorić

Navijači s Tajlanda šalju uvredljive poruke Sanji Đurđević, odbojkašici iz Srbije koju optužuju za rasizam.

Sama odbojkašica priznala je da to nije bio nimalo pametna potez, poručivši da shvata da je pogriješila, pa je uputila izvinjenje saopštenjem na Instagramu uz fotografiju sa reprezentativkama Tajlanda.

"Svjesna sam greške i odmah nakon meča izvinila sam se cijeloj ekipi Tajlanda. Željela sam da se obratim svojim saigračicama porukom "Sad ćemo početi da igramo odbranu poput njih". Nisam htjela da iskažem nepoštovanje ni prema kome. Naravno, to je bio nesretn i ne previše pametan gest sa moje strane. Želim još jednom da se izvinim svim ljudima širom svijeta koji su uvređeni zbog ovoga. Veliko hvala timu Tajlanda na razumijevanju", napisala je.

Oglasio se i Odbojkaški savez Srbije.

"Žao nam je zbog događaja koji su obilježili meč. Iskreno se izvinjavamo reprezentaciji Tajlanda, narodu te zemlje i svima koji su pogođeni ovim. Međutim, molimo vas da ne dajete preveliko značenje ovom incidentu. Sanja je svjesna svoje greške i smjesta se izvinila čitavoj ekipi Tajlanda".

[instagram]https://www.instagram.com/p/CPlO04yHjgl/[/instagram]

Top Komentari

zajid08
Cuj molimo da ne predajete preveliko znacenje ovom incidentu!? Srbi vazda isto, zaboravimo proslost i sve sto smo vam radili....okrenimo se buducnosti!
13 2
harisv
Bosna i Hercegovina -Latvija 3:0!!!!! To nam je važnije od ovog...ili možda nije!?!
12 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi